Muzeul Luvru împrumută un tablou celebru al lui Leonardo da Vinci filialei sale din Abu Dhabi

Unul dintre tablourile renumite ale lui Leonardo da Vinci, „Saint John Baptiste”, va fi împrumutat de Muzeul Luvru din Paris la filialei sale din Abu Dhabi, potrivit ArtNet News.

396 afișări
Imaginea articolului Muzeul Luvru împrumută un tablou celebru al lui Leonardo da Vinci filialei sale din Abu Dhabi

Sursa Foto - Muzeul Luvru

Pictura din secolul al XVI-lea va fi împrumutată muzeului din Abu Dhabi pentru o perioadă de doi ani, pentru a sărbători cea de-a cincea aniversare a instituţiei. Exemplu de primă mână al tehnicii marelui renascentist, pânza fumurie este punctată de luminiţe uşoare pe braţul întins al personajului, demonstrând măiestria lui Leonardo da Vinci în ceea ce priveşte clar-obscurul.

Într-o declaraţie pentru The National, Mohamed Khalifa Al Mubarak, preşedintele Louvre Abu Dhabi, a lăudat împrumutul.

„Vizitatorii de la Louvre Abu Dhabi au o ocazie de neratat de a se vedea o operă de artă magnifică, care surprinde un moment extraordinar din istorie şi care reprezintă acum un capitol monumental în propria noastră poveste măreaţă", a spus el.

Al Mubarak a adăugat că avanpostul Louvre face parte dintr-o „viziune în desfăşurare pentru districtul cultural Saadiyat” din Emiratele Arabe Unite, care se află în mijlocul unei extinderi de mai multe miliarde de dolari, ca parte a unui efort mai amplu de a diversifica o economie dependentă în mare măsură de petrol în favoarea turismului.

Este un moment bun pentru ca tabloul lui Leonardo da Vinci să fie văzut din nou. Datorită unui efort de restaurare de la Paris, în 2016, detaliile imaginii, care era neterminată în momentul morţii artistului în 1519, sunt acum mai clar vizibile. Inelele din părul castaniu al lui Sfântului Ioan, blana înfăşurată în jurul taliei sale şi alte detalii sunt toate mai bine afişate.

A fost pentru prima dată din 1802 când pânza a fost curăţată. Aproximativ 15 straturi de lac care se acumulaseră şi se oxidaseră au fost îndepărtate cu grijă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici