Nica: Noul "drum al mătăsii" trebuie precedat de dezvoltarea unuia electronic, un "iDrum al mătăsii"

Noul "drum al mătăsii" trebuie precedat de construirea unuia electronic, care va facilita comunicarea, va elimina barierele de limbaj existente şi, implicit, va susţine dezvoltarea comerţului, a declarat, vineri, ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

286 afișări
Imaginea articolului Nica: Noul "drum al mătăsii" trebuie precedat de dezvoltarea unuia electronic, un "iDrum al mătăsii"

Nica: Noul "drum al mătăsii" trebuie precedat de dezvoltarea unuia electronic, un "iDrum al mătăsii" (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În opinia mea, cea mai rapidă cale de a construi noul drumul al mătăsii este să construim un drum electronic, un «iDrum al mătăsii», pentru că lucrurile se mişcă foarte rapid, oamenii se mişcă foarte rapid, se investeşte foarte mult în servicii, în proiecte de insfrastructură. Un exemplu în acest sens este Azerbaidjanul, care îşi consolidează sistemul educaţional şi derulează proiecte de infrastructură transnaţionale. Trebuie să ne mişcăm spre noua eră a tehnologiei, facilitând cooperarea transfrontalieră şi devenind parte din cele mai inteligente proiecte şi strategii de dezvoltare", a spus Nica la Bucharest Forum.

El a adăugat că speră ca Uniunea Europeană şi Asia Centrală vor pune în practică strategia privind parteneriatul pentru noul drum al mătăsii.

"Unul dintre pilonii principali constă în construirea unei autostrăzi electronice între est şi vest, care va elimina barierele de limbaj şi va facilita comunicarea. Dacă nu vor mai exista bariere de limbaj, nici alte bariere nu vor mai subzista în calea comerţului", a spus Nica.

"Drumul Mătăsii", cea mai importantă rută comercială din istorie, a legat Asia de Europa, reprezentând totodată un liant între diferite culturi şi civilizaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici