Noaptea albă a galeriilor. Aproximativ 140 de galerii de artă, din 11 oraşe, vor fi deschise până după miezul nopţii

  • “Noaptea albă a galeriilor” a ajuns la cea de-a paisprezecea ediţie, în Bucureşti
  • Aproximativ 140 de galerii de artă, din 11 oraşe, vor fi deschise până după miezul nopţii
  • Poţi intra gratuit, dar e obligatoriu să porţi mască de protecţie
538 afișări
Imaginea articolului Noaptea albă a galeriilor. Aproximativ 140 de galerii de artă, din 11 oraşe, vor fi deschise până după miezul nopţii

Noaptea albă a galeriilor. Aproximativ 140 de galerii de artă, din 11 oraşe, vor fi deschise până după miezul nopţii

Dacă ai chef de artă, hai la “ Noaptea albă a galeriilor”. Ai 140 de galerii în aer liber sau în spaţii închise în Bucureşti, dar şi în alte 10 oraşe din ţară, unde poţi merge până la miezul nopţii. Condiţia este să respecţi măsurile de distanţare socială.

Adriana Călinoiu – vizitator galerie de artă din Craiova: Eu aş şi vrea să cumpăr ceva pentru că sunt o pasionată de tablouri. (...) Arta tot timpul o să aibă preţ.Şi valoarea ei creşte în permanenţă.

Pandemia de Covid-19, care a închis şi galeriile de artă, este principala temă abordată de artişti.Este pentru prima dată, după opt luni de zile, când vizitatorii au avut acces la expoziţiile din spaţii închise din Craiova,  spune Magda Buce, curator al Galeriei „Vollard”.

Magda Buce – curator Galeria „Vollard”: Avem sculptură, sculptură în marmură. Avem şi porţelan, sculptură în lemn, avem ceramică, tapiserie, obiect ambiental, pictură, grafică. Sunt cel puţin 50 de artişti. Fiecare a adus cel puţin o lucrare.”

 În Craiova, peste o sută de artişti şi-au expus lucrările la “ Noaptea albă a galeriilor”. Preţul unui tablou porneşte de la 1000 euro şi depăşeşte 5000 euro

În Bucureşti, ai 60 de spaţii unde mai poţi merge şi în seara asta să admiri sau să cumperi creaţiile expuse.

Dacă ai noroc, poţi primi şi lucrări gratis. Uite, la Goethe Institute, artistul grafic Dan Perjovschi a multiplicat în 274 de exemplare desenul expus fără acordul său la Art Safari şi l-a dat gratuit celor care au venit să-i vadă expoziţia. Expozitie ce cuprinde 400 de desene cu si din pandemie.

ANDREI BORTUN, organizator: Este un festival al tinerilor artişti, designeri, arhitecţi. Festivalul se adresează, într-o mare măsură, generaţiilor tinere. În prima seară au fost în jur de 200 de persoane. 
 
ANDREEA CIZEC, artist:  În anii trecuţi am venit la DIPLOMA de fiecare dată şi îmi placea foarte tare şi am zis că atunci când o să-mi fac şi eu licenţa aş vrea foarte tare să mă înscriu şi eu şi am fost şi acceptată şi e super. Mă simt aşa cumva expusă. 
 
CLAUDIA, vizitator în Bucureşti: Mi se pare foarte frumoasă, deşi comparativ cu anul trecut mi se pare că e mai puţină lume, dar totuşi e mai frumos, e mai personal aşa. 
 
Galeriile sunt deschise în Bucureşti, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Mediaş, Reşiţa, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara. Noaptea albă a galeriilor” se încheie duminică seara, la ora 24.00

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici