Noaptea de Sânziene la Grădina Interioară a Şcolii Centrale din Bucureşti

Vineri, de la ora 19.30, se deschide Grădina Interioară a Şcolii Centrale din Bucureşti (Str. Icoanei, nr. 3-5) în Ajun de Sânziene, pentru un eveniment dedicat sărbătorii din "miezul verii" care marchează ziua "când se înjumătăţeşte anul şi când Soarele joacă pe cer".

1055 afișări
Imaginea articolului Noaptea de Sânziene la Grădina Interioară a Şcolii Centrale din Bucureşti

Noaptea de Sânziene la Grădina Interioară a Şcolii Centrale din Bucureşti

Pentru ediţia din acest an, va fi adusă în prim plan tema iubirii, cu semnificaţiile şi ritualurile de Sânziene legate de aceasta, pentru că, spun tradiţiile, "de Sânziene s-a logodit Soarele cu Luna" – este ziua în care dorul după sufletul pereche se accentuează şi fiecare îl caută, îl visează sau chiar îl întâlneşte. Tema va fi ilustrată prin fragmente din "Nuntă în cer" de Mircea Eliade şi "Adam şi Eva" de Liviu Rebreanu care vor fi citite în Grădina Interioară a Şcolii Centrale.

Aproape de miezul nopţii vor fi citite scrisori de dor ticluite de scriitori contemporani, despre iubiri neîmplinite sau ce se pot împlini doar dincolo de lumea aceasta.

Seara va cuprinde şi un dans în jurul frasinului plantat în 1891, cântece la fluier şi reinterpretări ale cântărilor populare şi se vor împleti cununi de Sânziene. Totul se va încheia la miezul nopţii când se spune că "se deschid cerurile pentru cei care ştiu să vadă asta".

Intrarea este liberă şi se face în limita locurilor disponibile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici