O carte pe zi: „Cabana de la sfârşitul lumii” de Paul Tremblay

„Familia voastră trebuie să aleagă şi să sacrifice de bunăvoie pe unul dintre voi trei, pentru a opri apocalipsa. După ce faceţi alegerea, care ştiu că e imposibilă, va trebui să îl ucideţi pe cel ales.

197 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cabana de la sfârşitul lumii” de Paul Tremblay

O carte pe zi: „Cabana de la sfârşitul lumii” de Paul Tremblay

Dacă nu veţi putea face alegerea sau nu veţi putea duce la capăt sacrificiul, lumea se va sfârşi, Voi trei veţi trăi, dar restul oamenilor de pe planetă, adică mai bine de şapte miliarde de suflete, vor pieri.”

O excelentă premisă pentru un roman horror, foarte bine scris, copleşitor de-a dreptul. Cei cărora le place genul, vor avea de a face cu o scriere admirabilă.

Undeva într-o cabană din pădurile statului american New Hampshire trăiesc în fericire doi homosexuali care au adoptat o fetiţă (acum de aproape opt ani) de la un orfelinat, au cheltuit o avere în multimple operaţii care i-au îndreptat buza de iepure şi o iubesc ca pe copilul lor. Pe neaşteptate, peste ei năvăleşte un grup de patru persoane care susţin că trebuie să salveze lumea de apocalipsă, iar singura cale e să-i convingă pe cei doi să sacrifice pe unul dintre ei. Discuţii lungi, tensiune, violenţă, inevitabil apar morţile, dintre atacatori, care pier unul după altul. Cei doi încearcă să găsească explicaţii logice pentru tot ce se întâmplă. „O sectă de homofobi – spune unul dintre ei - care aşteaptă apocalipsa, ca nişte soldaţi pioşi ai zeului lor, cred că au puterea să o oprească dacă pot manipula nişte gay să îşi facă rău unul altuia. Iar dacă nu reuşesc, atunci trebuie să declanşeze ei înşişi sfârşitul lumii. Sunt bolnavi, halucinează şi toate faptele lor, din trecut şi din prezent, îi ajută să îşi păstreze intact delirul.” Dar lucrurile nu par întru totul aşa.

Scriu editorii: „Cabana de la sfârşitul lumii este poveste plină de suspans, în care tensiunea acţiunilor se menţine până la ultima pagină. Deşi o istorie plină de orori, natura umană se evidenţiază în mod remarcabil.
Astfel, cartea se transformă într-un exemplu de supravieţuire şi sacrificiu. Un copil în vârstă de şapte ani şi părinţii săi sunt în vacanţă într-o cabană îndepărtată, pe un lac liniştit din New Hampshire. Într-o după-amiază, când micuţa prindea lăcuste în curtea din faţă, un străin apare pe neaşteptate pe alee. Cel mai mare bărbat pe care îl văzuse vreodată. Dar Leonard este tânăr, prietenos şi o cucereşte aproape instantaneu. Apoi îşi cere brusc scuze şi îi spune copilului: <<Nimic din ceea ce se va întâmpla nu este vina ta>>. Încă trei străini ajung apoi la cabană purtând obiecte neidentificabile şi ameninţătoare.”

„O poveste strălucită despre supravieţuire şi sacrificiu, care face legătura intre puterea unei convingeri si potenţialul uman pentru o violenţă fără limite.” - Kirkus Reviews

Paul G. Tremblay, născut în 1971, cu un master în matematică, este un autor şi editor american de horror, dark fantasy şi science fiction.

Paul Tremblay – Cabana de la sfârşitul lumii. Traducere din limba engleză de Oana Barbu. Editura RAO. 280 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carte,
cronică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici