O carte pe zi: „Cel care nu uită”, de David Baldacci

„Sunt singurul care ar putea să bea mii de pahare şi să nu uite niciun nenorocit de amănunt”.

102 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cel care nu uită”, de David Baldacci

O carte pe zi: „Cel care nu uită”, de David Baldacci

Semnalăm astăzi primul volum tradus în româneşte din seria Amos Decker, iar chiar cei care sunt deja iubitori de David Baldacci, îl vor adora, după lectura acestui roman, pe scriitorul american autor a 48 de romane răspândite prin 80 de ţări. Un thriller pe care abia de-l poţi lăsa din mână.

Totul porneşte de la un banal meci de fotbal american, cum se practică în toate liceele americane, un sport dur, dar singura cale care îi poate scoate pe foarte mulţi din anonimat şi le poate deschide o viaţa mai luminoasă. Dar trebuie să te gândeşti de două ori (din nefericire, tinerii n-o fac), pentru că loviturile dure ale sportului te pot distruge pe viaţă, mai ales îţi pot deteriora total creierul. Ce se întâmplă cu eroul cărţii, la primul meci din liga naţională. Îl scoate definitv din sport, dar din fericire nu-i distruge viaţa, ci îi zdruncină atât de mult crierul că i-l schimbă, făcându-l să nu mai uite nimic. Eroul ajunge mai întâi la un centru de superdotaţi (din accidente ori din naştere), apoi se înscrie la Academia de Poliţie, studiul era floare la ureche cu memoria lui nouă şi infailibilă. O memorie perfectă nu însemna, automat, şi o minte perfectă şi decizii ferme. Douăzeci de ani mai târziu, soţia şi fiica îi sunt ucise, nu este găsit făptaşul, dar încet-incet, după ce are loc un masacru la un liceu din oraşelul acţiunii, se ajunge la concluzia că există o legătură cu institutul pentru superdotaţi prin care trecuse eroul.

Scriu editorii: „Viaţa lui Amos Decker s-a schimbat pentru totdeauna – de două ori. Prima dată pe terenul de fotbal, în primul lui meci din NFL, când o lovitură l-a scos din viaţa sportivă definitiv, având şi un efect secundar neaşteptat: nu mai poate uita nimic.

A doua oară – douăzeci de ani mai târziu, când şi-a descoperit familia ucisă în casă. Lumea i s-a prăbuşit, ucigaşul a rămas la fel de necunoscut ca motivul din spatele crimei, iar Decker a ajuns pe străzi lucrând pe apucate ca detectiv privat.

Însă când un bărbat se predă poliţiei, susţinând că el este cel care a comis crima, iar în acelaşi timp o întâmplare îngrozitoare pune oraşul Burlington în genunchi, Decker e chemat înapoi la acţiune. Pentru a înfrunta pericolele trebuie să îndure amintiri pe care şi-ar dori să le uite – şi e posibil să i se ceară chiar sacrificiul suprem”.

„Veşnicul bestseller Baldacci dezvăluie un erou neconvenţional, cu aptitudini neobişnuite şi un trecut tragic, care se confruntă cu un geniu malefic aflat în spatele atacului armat dintr-o şcoală. [Decker] se dovedeşte un antierou excentric, original, în al cărui haos există o ordine numai de el ştiută”. - Kirkus Reviews.

Unul dintre cele mai bune romane poliţiste apărute în ultima vreme.

David Baldacci – Cel care nu uită. Traducere din limba engleză de Oana Stănescu, Primul volum din seria Amos Decker. Crime Scene Press, 458 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici