O carte pe zi: „Dragoste în contratimp”, de Beth O’Leary

„O poveste de iubire sinceră şi fermecatoare, perfectă pentru fanii comediilor romantice clasice.”

279 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Dragoste în contratimp”, de Beth O’Leary

O carte pe zi: „Dragoste în contratimp”, de Beth O’Leary

„Pat dublu într-un apartament însorit din Stockewll cu un singur dormitor, chiria trei sute cincizeci de lire pe lună, cheltuieli incluse. Disponibil imediat, pentru minim şase luni. Apartamentul (şi camera/patul) va fi împărţit cu o persoană specializată în îngrijirea paliativă, care munceşte nopţile şi lipseşte la sfârşit de săptămână. Acasă numai de la 9 a.m. la 6 p.m. De luni până vineri. E doar al tău în restul timpului. Perfect pentru cineva cu o slujbă de la 9 la 5.”

Cea mai bună soluţie pentru a obţine nişte bani uşor în fiecare lună, pentru o persoană în nevoi, exceptând câştigul la loto. Doar că cei doi sunt bărbat şi femeie, Leon şi Tiffy. El lucrează într-un spital, îngrijind persoane aproape de extincţie şi are un frate închis pe nedrept. Ea este redactor într-o editură, lucrează la cărţi ciudate (de pildă Învaţă să croşetezi), tocmai s-a despărţit de un iubit gelos, possesiv şi paranoic. Nu-i deranjează atâta vreme cât nu se intersectează şi cât decid ca fiecare să doar numai într-o anume parte a patrului. Nu se întâlnesc mai multe luni, comunică prin bileţele pe care şi le lasă unul altuia în apartament. Devin prieteni.

„Mă gândeam că aş putea chiar să-l prind pe Leon în această seară, pentru că am ajuns pe la cinci. Părea puţin ciudat. N-am voie să vin acasă devreme şi să dau peste el, conform condiţiilor oficiale ale contractului nostru. Stiam când l-am semnat că n-o să fim simultan în apartament - de aceea a fost o idee atât de bună. Dar nu mi-am dat seama că n-o sa ne întâlnim efectiv niciodată. Adică, niciodată, deloc, de patru luni întregi. (…) Devine puţin ciudat, să fim prieteni fără să ne fi întâlnit vreodată de-adevăratelea. Aş putea să-i descriu stilul vestimentar destul de corect, chiar dacă nu l-am văzut niciodată în vreuna dintre hainele ce se usucă pe suportul din camera de zi. Si, ce e şi mai ciudat, ştiu cum miroase.

Nu văd niciun motiv pentru care nu ar trebui să ne întâlnim - asta n-ar schimba condiţiile in care locuim aici. Doar ar însemna că mi-aş recunoaşte colegul de apartament în viaţa de zi cu zi, dacă l-aş vedea mergând pe stradă.”

Apoi într-un zi se întâlnesc în sfârşit... la baie, aproape goi amândoi. Ea băuse mai mult într-o seară şi nu se trezise la timp. Lucrurile se ccompliucă şi se precipită din acel moment şi, inevitabil, ceea ce bănuieşte orice cititor, ajung să se îndrăgostească. Dar cartea e bine scrisă, amuzantă, o încântare.

„O poveste de iubire sinceră şi fermecatoare, perfectă pentru fanii comediilor romantice clasice.” - Kirkus Reviews

O carte de debut a unei englezoaice care lucrează în domeniul editorial şi despre care se spune că ar fi „noua Joyo Moyes”.

Beth O’Leary - "Dragoste în contratimp". Editura Litera, colecţia Blue moon. Traducere din limba engleză şi note de Irina Raţă. 416 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
beth o’leary,
roman,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici