O carte pe zi: „Înţelepciunea lui Confucius. Învaţă să fii un lider de talie mondială” de Caspar Shih

"Această carte pune la dispoziţia cititorului cele mai practice şi mai profunde adevăruri ale vieţii şi ale calităţii de conducător".

740 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Înţelepciunea lui Confucius. Învaţă să fii un lider de talie mondială” de Caspar Shih

O carte pe zi: „Înţelepciunea lui Confucius. Învaţă să fii un lider de talie mondială” de Caspar Shih

Confucius (Kong-zî) a trăit în China secolului al VI-lea după Hristos şi a însemnat începutul unei tradiţii filosofice care a dominat cultura chineză sute de ani, cu influenţe covârşitoare asupra tuturor compartimentelor gândirii, chiar şi astăzi. N-a lăsat opere scrise, dar ideile şi comentariile sale au fost adunate de discipoli în mai multe cărţi. Viaţa sa a fost subiect de numeroase legende. De pildă, se spune că, înainte de a se naşte, în ţinutul său natal a apărut un inorog care dădu la iveală din gură o carte împodobită cu pietre scumpe, pe care era scris "Un copil, învăluit în apele cele mai adânci, va sprijini imperiul clătinat în timpul dinastiei Tcheu şi va fi rege fără regat." Uimită, mama lui Confucius a legat un şnur de mătase de cornul misteriosului inorog care, după două nopţi, a dispărut.

Încrezându-se în puterea gândirii şi moralei, Confucius credea că umanitatea îşi poate găsi fericirea doar într-o comunitate cooperantă de oameni liberi. Dar libertatea se dobândeşte prin raţiune, gândire critică şi acţiune conform unor principii care să servească şi individul, şi comunitatea. Principala colecţie de scrieri atribuite lui Confucius se numeşte "Analectele" şi cuprinde preceptele marelui filosof sub forma unor dialoguri cu discipolii săi. Este socotită una dintre primele zece cărţi care au influenţat omenirea.

De la această carte esenţială pleacă ideile volumului pe care îl semnalăm astăzi, semnat de Caspar Shih.

Casper Shih s-a născut în Taiwan în 1937, este doctor al Universităţii Tehnice din Tokio, s-a stabilit în Canada, dar a revenit în Taiwan pentru a contribui la dezvoltarea acestei ţări. A publicat mai multe cărţi şi a insistat pe dezvoltarea "învăţării organizaţionale" pentru dezvoltarea ulterioară a întreprinderilor. Soarta organizaţiei de afaceri depinde, susţine el, de calitatea conducerii, de lideri, încât s-a străduit să le schimbe sau împrospăteze acestora mentalitatea. În cartea de faţă, interpretând principiile de conducere conţinute în "Analectele" lui Confucius din perspectivă modernă, elaborează calităţile esenţiale necesare unui antreprenor.

Iată câteva aprecieri evidenţiate de editorii traducerii româneşte pe coperta a patra a cărţii: "Această carte pune la dispoziţia cititorului cele mai practice şi mai profunde adevăruri ale vieţii şi ale calităţii de conducător." "Dr. Shih a unit înţelepciunea antichităţii cu noile concepte ale management-ului, dăruind cititorului concluzii nepreţuite." "Concluziile dr-lui Shih la Analecte pun în lumină importanţa cizelării aptitudinilor de lider şi oferă cititorilor o valoroasă lecţie de leadership."

Caspar Shih - "Înţelepciunea lui Confucius. Învaţă să fii un lider de talie mondială". Editura Integral, colecţia China Integral, vol. IX. Traducere din limba chineză de Roxana Ribu. 235 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici