O carte pe zi: „Păzitoarea crocodilului” de Katrine Engberg

Un debut impresionant, din 2016. Katrine Engberg, daneză născută în 1975, a fost dansatoare şi coregraf pentru teatru şi televiziune. Dar după debutul fulminant, nu s-a mai oprit şi a continuat o serie de romane cu aceiaşi detectivi în prim plan, unul în 2017, al treilea în 2018.

90 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Păzitoarea crocodilului” de Katrine Engberg

O carte pe zi: „Păzitoarea crocodilului” de Katrine Engberg

Scriu editorii: „O tânără este ucisă cu brutalitate în apartamentul ei. Pe chip îi sunt săpate linii care formează un model straniu. Poliţiştii Jeppe Kørner şi Anette Werner primesc cazul şi stabilesc rapid o legătură între victimă, Julie Stender, şi proprietara apartamentului în care locuia, Esther de Laurenti. Lui Esther îi place cam mult să bea şi dă petreceri nebune cu prietenii ei artişti. Se dovedeşte că Esther este şi scriitoare în curs de afirmare – iar când Julie apare ca victimă a unei crime în manuscrisul încă neterminat al romanului, legătura dintre ficţiune şi realitate devine mai neclară şi mai periculoasă.

Dar rolul lui Esther în acest scenariu încurcat nu este tocmai limpede. Este ea ucigaşul, sau este la rândul ei victimă într-un joc bolnav al răzbunării? Anette şi Jepe trebuie să se cufunde în trecutul celor două femei ca să descopere identitatea crudului păpuşar care trage sforile”.

„Naraţiunea alertă a lui Engberg este consolidată de personaje interesante şi ciudate, precum şi de un decor captivant… o lectură extrem de plăcută” - Kirkus Reviews.

Ce este o „păzitoare a crocodilului”? O spune Katrine Egberg: „Este o pasăre care se hrăneşte cu bucăţile de mâncare descompusă din gura crocodililor. Crocodilul îşi curăţă dinţii, aşa că nu mănâncă pasărea. Câtă vreme îşi face teaaba, toată lumea e fericită.
- Şi dacă nu?
- Atunci ea devine cina”.

Fireşte, există în roman şi un crocodil, un potentat, pe care, până la urmă, cei doi detectivi îl răpun.

Katrine Engberg – Păzitoarea crocodilului. Traducere de Iulia Dromereschi. Crime Scene Press. 349 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici