O carte pe zi: "Viaţa pe care am visat-o", de Kerry Lonsdale

"Această carte de debut extraordinară este plină de suspans şi de răsturnări neaşteptate de situaţie. Nu vă faceţi alte planuri când veti deschide cartea; o veţi citi dintr-o suflare" - Redbook Magazine

249 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Viaţa pe care am visat-o", de Kerry Lonsdale

O carte pe zi: "Viaţa pe care am visat-o", de Kerry Lonsdale

Romanul de debut al unei scriitoare californiene, fondatoarea Asociaţiei Women’s Fiction Writers. A apărut în 2016, face parte dintr-o trilogie (toate volumele sunt deja pe piaţa americană). Kerry Lonsdale e prolifică, a mai publicat în aceşti trei ani, în afara trilogiei, încă alte două romane. Cartea pe care o semnalăm astăzi este despre iubirea necondiţionată, durere şi renunţare. Finalul cărţii nu reprezintă şi finalul poveştii.

Scriu editorii: „Aimée Tierney are reţeta perfectă pentru viaţa perfectă: se căsătoreşte cu iubitul din copilărie, îşi întemeiază o familie şi cumpără restaurantul părinţilor săi. Dar când logodnicul ei, James Donato, dispare într-un accident, la o ieşire cu barca, din viitorul ei bine pus la punct nu mai rămâne mare lucru. In loc sa meargă la altar, Aimée merge la înmormântarea lui James. In timp ce se străduieste să-şi reconstruiască viaţa, Aimée cercetează mai amănunţit dispariţia lui James, iar secretele pe care le descoperă o fac să pună la îndoială totul despre viaţa pe care au clădit-o împreună. Si chiar la suprafaţă este un adevăr care poate fie să-i redea lui Aimée libertatea, fie s-o distrugă pentru totdeauna.”

„Eu si James fuseserăm prieteni la cataramă, mai apropiaţi decât doi fraţi siamezi. Eram cei mai buni prieteni care acum îşi povesteau visele, si o clipă mai târziu se atacau reciproc cu gloante de burete.

- Dupa facultate, ne căsătorim si o să avem trei copii, a anuntat el in timp ce jucam Nerf Dart Tag, cu Kristen si Nick, in păduricea din spatele casei lui James.

Apoi mi-a spus că doreşte să fie un artist celebru, în vreme ce eu aş sta acasă şi aş face prăjituri. Multe, multe prăjituri, până când şoldurile mi s-ar lăţi atât de mult, că nu aş mai încăpea pe uşă.

- Tu o să fii la fel de gras ca mine, am spus eu. Dacă o să fim căsătoriti, am să te silesc să mănânci tot ce gatesc.”

În loc să meargă la altar pentru căsătorie, în ziua plănuită Aimée îşi înmormântează iubitul. Într-un sicriu închis. Mai primeşte o lovitură, Lacy, un medium, încearcă s-o convingă că James trăieşte. Dacă este adevărat? Care ar fi motivul ca el să se ascundă? Pe barca de pe care James dispăruse s-a petrecut ceva. Cine mai ştie?

Un sfârşit surpriză: „Mă tem că vine ziua în care îmi voi aminti cine am fost şi voi uita cine sunt. Mă numesc Jaime Carlos Dominguez. Am fost cunoscut cândva drept James Charles Donato.” ….

„Această carte de debut extraordinară este plină de suspans şi de răsturnări neaşteptate de situaţie. Nu vă faceţi alte planuri când veti deschide cartea; o veţi citi dintr-o suflare.” - Redbook Magazine

Kerry Lonsdale - "Viaţa pe care am visat-o". Editura Litera, colecţia Bluemoon. Traducere din limba engleză de Valentina Georgescu. 312 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici