Octavian Bellu, Mariana Bitang, Şerban Brădişteanu şi Ion Caramitru, printre laureaţii Galei premiilor de excelenţă în civism "Om între Oameni"

Medicul Şerban Brănişteanu, actorii Ion Caramitru şi Valeria Gagialov, antrenorii de gimnastică Octavian Bellu şi Mariana Bitang, academicianul Maya Simionescu se numără printre laureaţii Galei premiilor de excelenţă în civism "Om între Oameni", premii acordate joi de Primăria Sectorului 2.

622 afișări
Imaginea articolului Octavian Bellu, Mariana Bitang, Şerban Brădişteanu şi Ion Caramitru, printre laureaţii Galei premiilor de excelenţă în civism "Om între Oameni"

Octavian Bellu si Mariana Bitang (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Gala Premiilor de Excelenţă în Civism, organizată la sediul Primăriei Sectorului 2, a avut 13 laureaţi în 11 domenii, de la sport la educaţie şi inginerie, una dintre distincţii fiind acordată pentru filantropie.

"Dacă nu am fi avut mentori nu am fi construit nimic. Cum să-i omagiem pe oamenii deosebiţi m-am întrebat când societatea românească pare a se întrece în cel mai bun caz în a-şi uita valorile chiar dacă nu chiar să le blameze. Cum să le evocăm meritele lor civice? Cum să-i numim în trei cuvinte pe aceşti oameni excepţionali? Le-am spus simplu, «Oameni între oameni»", a declarat edilul sectorului 2, NeNeculai Onţanuîn deschiderea galei.

Premiul pentru excelenţă în Civism în domeniul Educaţiei a fost acordat directorului Colegiului "Mihai Viteazul" profesor Sever Popa, în timp ce Premiul pentru excelenţă în Ştiinţă şi Tehnică a fost acordat inginerului Emilian Fiţaru.

Fundaţia Principesa Margareta a României a primit Premiul pentru Filantropie în calitate de instituţie de renume a societăţii civile româneşti, iar academicianului Maya Simionescu i-a fost înmânat premiul pentru fondurile europene obţinute în cadrul proiectului Cardio Pro, în care au fost studiate celulele inimii.

Premiile de excelenţă pentru Înalta Performanţă în sportul românesc au fost acordate antrenorilor Mariana Bitang şi Octavian Bellu, iar Premiul de excelenţă pentru Cultură a fost acordat lui Ion Caramitru, prezentat drept "o personalitate care s-a dedicat cu generozitate şi aplomb comunităţii".

Premiul acordat lui Ion Caramitru a fost ridicat de Andrei Marinescu, reprezentant al Teatrului Naţional.

Episcopul vicar patriarhal Ciprian Câmpineanu a primit premiul de excelenţă pentru relaţia dintre Biserică şi comunitate, iar Premiul de excelenţă în Sănătate i-a fost acordat medicului Şerban Brădişteanu.

Premiul de Excelenţă intitulat "Biografii exemplare" i-a fost acordat maestrului Dan Hăulică, critic de artă disciplol al lui George Călinescu "o prezenţă culturală ieşită din tipare".

Marele Premiu pentru Voluntariat a fost acordat lui Vasile Ciornei, general de Brigadă care a participat la Proiectul "Foişorul de Foc - Voluntariat şi parteneriat pentru viaţă".

Artista Valeria Gagialov a primit premiul "Ex-Aequo", primul premiu de acest gen pentru contribuţia adusă valorilor teatrului românesc.

Nominalizările Galei "Om între Oameni" au fost făcute de un juriu alcătuit din vicepreşedintele Academiei Române, Marius Sala, acad. Eugen Simion, prof. univ. dr. ing. Mihai Voiculescu, criticul de artă Ruxandra Garofeanu, prof. Alexandrina Peter, scriitorul şi publicitstul Tudor Octavian, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, Horia Gîrbea, părintele protoereu Ioan Rădulescu, prof. univ. dr. Sorin Dimitriu şi directorul Filarmonicii George Enescu Andrei Dimitriu.

Gala Premiilor de Excelenţă în Civism "Om între Oameni" se află la cea de-a treia ediţie. Printre premianţii ediţiilor precedente s-au numărat Raed Arafat, Mugur Isărescu, Eugen Simion, Nicolae Manolescu, Ioan Pop de Popa sau Gheorghe Leahu.

Toţi medaliaţii au primit, pe lângă diplomă, o medalie de aur şi o evanghelie editată cu binecuvântarea Patriarhului Teoctist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici