Video OMUL ŞI GÂNDUL - De la arhitectură la mixat muzică: Matei Chebeleu, zis DJ Bubble Boy - VIDEO

Omule, el este Matei Chebeleu, DJ Bubble Boy şi, de ce nu, Universu. Şi tu ai câte avataruri vrei tu. Aşa are şi Matei Chebeleu. Puterea lui este aceea de a crea şi a trăi în bule de fericire.

373 afișări

Hai să-l facem bucăţi pe Matei Chebeleu

Întâi. Colegii de la Arhitectură i-au zis Bubble Boy. Nu-l enerva nimic, era zen. Motiv? Trăia în lumea lui. Pasionat de design, arhitectură, muzică, teatru. Îi spuneau Bubble Boy. Şi cum s-a pus pe mixat, Bubble Boy şi-a spus şi el. A făcut din poreclă, renume.

Bubble Boy încălzeşte atmosfera. Nu-i lucru uşor, nu-i lucru la îndemână. Este DJ. Conectat la muzică. Căşti, privirea de sus. Să-i simţi pe ceilalţi. Străini, nu? Conectaţi la nebunia lor. Tu trebuie să-i uneşti cu muzica. Citeşti, nu? Dar tu, cititor, ştii cum este cu mulţimea? Tu, care dai cu scrollul, ştii cum este să-i vezi pe ceilalţi de sus? Uite, fiorul, mărturisit de Matei Chebeleu.

Da, un străin cu nebunia lui în cap, ce face la un moment dat? Bate din picior, prinde ritmul, intră în ritmul lui DJ Bubble Boy, intră în bula lui de fericire.

Matei Chebeleu spune că diferenţa o faci printr-o cultură a muzicii. Ştii muzică întâi, doar aşa îţi dai seama ce se potriveşte. Da, house, dance, acum. Dar Matei a pornit de la Irish. Drumurile tatălui său erau şi ale lui. Erau Irish. Irish a fost startul. Apoi, în liceu a ascultat rock pe rupte. Acum, este pe house, dance. În sângele lui curg tot felul de muzici. Simte când să urce treptat bassul. Cruce pe portofel sau sec de tequilla, Bubble Boy urcă bassul şi rupe. Bubble Boy îi face să danseze hipnotic. Zâmbesc, vin să dea mâna cu el, îl întreabă ce muzică e aia. Fix pe bit. Soul Clap, Andhim. Când vine-n zori acasă, are-n căşti Justin Timberlake.

Dublul lui Bubble Boy, Universu

Bubble Boy este 2016, animă mulţimea. Universu este discret, este teatrul participativ desfăşurat într-o casă de început de secol 20, o casă din buricul Bucureştiului. Împreună cu oameni de-o seamă şi de-un gând, Matei recompune atmosfera de urbe a la Catagiale. Casa a fost a lui Neniţescu, demnitar de început de secol. Ăsta este proiectul. Să recompui o lume, universul lui Caragiale. Grătar, berărie, bal mascat, variete. Etajul şi spectacolul. Universu, neamule.


 

Matei Chebeleu trăieşte mereu o aventură, întors în timp cu prietenii lui. E ca un portal, o maşinărie a timpului. Confruntă surse, citesc istorie, sunt riguroşi. Se lasă furaţi de semne, caută des adevărate. Matei spune: istoria ne fură un wow puternic!

Ce ne-a transmis Matei? Că te poţi recrea în mai multe feluri. Pasiunea ta poate fi molipsitoare. Bubble Boy, Universu. Dă senzaţii şi se lasă ispitit de istorie.

„Omul şi Gândul” mai pune o întebare: Care-i neliniştea ta, Matei? „A mea”, nu se miră Matei, „este să nu se termine proiectele pe lumea asta, să pot să-i fac mereu pe ceilalţi să trăiască într-o bulă de fericire.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici