Peste 50% dintre adulţii americani urmăresc videoclipuri online

Peste jumătate dintre adulţii americani - şi 70% dintre internauţi, în general - urmăresc videoclipuri online, de preferinţă filmuleţe amuzante, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Pew Research Center.

76 afișări
Imaginea articolului Peste 50% dintre adulţii americani urmăresc videoclipuri online

Peste 50% dintre adulţii americani urmăresc videoclipuri online (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Potrivit studiului, unul dintre factorii care au încurajat creşterea consumului de videoclipuri online este dezvoltarea reţelelor de socializare.

"Asistăm la o creştere a popularităţii videoclipurilor de pe internet, influenţată de accesul din ce în ce mai mare la internet de mare viteză, dezvoltarea reţelelor de socializare şi popularitatea crescută a site-urilor de partajare de conţinuturi video", a declarat Kristen Purcell, cercetător în cadrul Pew Research Center.

Conform datelor studiului, numărul de americani care urmăresc pe internet videoclipuri amuzante a crescut comparativ cu 2007. În prezent, peste 50% dintre americanii urmăresc conţinuturi video umoristice pe internet, în creştere de la 31%, în 2007.

Pe de altă parte, 38% dintre adulţii americani urmăresc conţinuturi video educative, în creştere de la 22%, în 2007, în timp ce 32% dintre internauţii adulţi din Statele Unite urmăresc online filme sau programe TV, în creştere de la 16% în 2007. În acelaşi timp, 30% dintre adulţii americani urmăresc online videoclipuri pe teme politice, în creştere de la 15%, în 2007.

De asemenea, din ce în ce mai mulţi internauţi americani publică videoclipuri realizate chiar de ei pe internet. Astfel, 14% dintre participanţii la studiu au declarat că au publicat online videoclipuri, comparativ cu doar 8% în urmă cu trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici