Pianistul de jazz Ramsey Lewis a murit la 87 de ani

Pianistul american de jazz Ramsey Lewis, cunoscut mai ales pentru versiunea sa instrumentală a piesei „The 'In' Crowd”, a murit luni, la vârsta de 87 de ani.

52 afișări
Imaginea articolului Pianistul de jazz Ramsey Lewis a murit la 87 de ani

Pianistul de jazz Ramsey Lewis a murit la 87 de ani

Muzicianul a murit "liniştit la domiciliul său din Chicago", a declarat soţia sa Jan.

A început să cânte la pian de la o vârstă foarte fragedă, în special la biserică, unde tatăl său, un pasionat de jazz, conducea corul. În 1956, Lewis a lansat primul său album cu Ramsey Lewis Trio, format împreună cu basistul Eldee Young şi bateristul Redd Holt, şi, de-a lungul anilor, şi-a construit o reputaţie solidă în rândul fanilor de jazz.

În 1965 a intrat în atenţia publicului prin succesul neaşteptat al interpretării instrumentale a piesei "The In' Crowd" a lui Dobie Gray, lansată cu câteva luni mai devreme. Această versiune instrumentală a ajuns în fruntea topurilor, o raritate pentru jazz, spre deosebire de pop sau rock.

Cunoscut pentru experimentele sale muzicale, la intersecţia dintre R&B şi electronica, a adaptat, de asemenea, „Hang On Sloopy” de la McCoys, care i-a adus unul dintre cele trei premii Grammy, şi „A Hard Day's Night” de la Beatles.

Apoi a format un nou trio cu Cleveland Eaton şi Maurice White, înregistrând aproximativ 80 de albume în timpul vieţii sale. A fost, de asemenea, o personalitate radiofonică, fiind gazda propriei sale emisiuni de jazz.

"Pasiunea lui Ramsey pentru muzică a fost cu adevărat alimentată de dragostea şi devotamentul fanilor săi din întreaga lume... Îi plăceau turneele şi întâlnirile cu iubitori de muzică din atât de multe culturi şi medii", a scris soţia sa, conform AFP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ramsey lewis,
deces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici