Piesă de teatru despre corupţi şi descinderi ale mascaţilor, la Teatrul Naţional din Timişoara - FOTO

Premiera spectacolului "Proştii sub clar de lună", de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia, a avut loc, duminică seară, la Teatrul Naţional din Timişoara, cu casa închisă, iar pe scenă spectatorii au văzut cum corupţi ”capabili să fure milioane de euro” sunt ridicaţi de mascaţi.

295 afișări
Imaginea articolului Piesă de teatru despre corupţi şi descinderi ale mascaţilor, la Teatrul Naţional din Timişoara - FOTO

Piesă de teatru despre corupţi şi descinderi ale mascaţilor, la Teatrul Naţional din Timişoara (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

Premiera celei mai recente producţii a Teatrului Naţional din Timişoara, spectacolul "Proştii sub clar de lună", de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia, a avut loc duminică seară, cu casa închisă, aproape 700 de bilete fiind vândute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Teatrului Naţional Timişoara spun că deja au fost vândute aproape toate biletele şi pentru cea de-a doua reprezentaţie a spectacolului.

Spectatorii au avut ocazia să vadă cum se regăsesc pe scenă "corupţi capabili să fure milioane de euro fără niciun sentiment de jenă, încercând apoi să înveţe să mimeze ruşinea, iubirea, emoţiile şi empatia", descinderi ale mascaţilor, controale ale Fiscului, tentative de sinucideri transmise în direct, dar şi platouri de televiziune, potrivit reprezentanţilor teatrului.

Actorul Ion Rizea, care îl interpretează pe Gogu Scarlat, personajul principal, este de părere că un astfel de spectacol era necesar şi că i s-a părut ciudat să fie "pus la pământ" de ”mascaţii” care au urcat pe scenă.

"E un mitocan (personajul Gogu Scarlat - n.r.), un om fără scrupule, care fură în neştire, dar având în vedere ce se întâmplă, cred că bate mult ce vedem acum la televizor, faţă de ce am făcut noi în spectacol. Având în vedere că acest spectacol a fost scris în urmă cu 50 de ani, se pare că avem în gena noastră românească a fura, cei care sunt la conducere, până nu mai ştiu de ei. A fost ciudat să fiu pus la pământ pe scenă de mascaţi", a declarat actorul Ion Rizea.

Regizorul piesei, Ion-Ardeal Ieremia, a declarat că viaţa l-a obligat să facă acest spectacol.

"M-a obligat viaţa să fac acest spectacol. Spectacolul e făcut la nervi, pe mine m-a ajuns viaţa din urmă şi e felul meu de a spune: destul, s-a terminat, hai să terminăm cu tâmpeniile, cu porcăriile şi să fim oameni normali", a declarat regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

Spectacolul s-a încheiat cu scena în care personajul principal, Gogu Scarlat, este ridicat de mascaţi, iar un reporter de televiziune îl întreabă dacă îi pare rău de fapta comisă, moment în care Gogu Scarlat duce degetul arătător la nas - aluzie la gestul făcut de Elena Udrea înainte de a fi arestată.

Pe scenă au urcat actorii Ion Rizea, Claudia Ieremia, Cristina König, Raul Bastean, Ana Maria Cojocaru, Romeo Ioan, Alina Chelba, Nicolae Pârvulescu, Flavius Retea şi Ştefan Roman.

Următoarea reprezentaţie a piesei "Proştii sub clar de lună" va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Timişoara.

Preţul biletelor variază între 10 şi 40 de lei, în funcţie de locurile din sală, iar studenţii şi elevii au reducere de 50 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici