Platforma de socializare MySpace a fost vândută pentru 35 de milioane de dolari

Reţeaua de socializare MySpace a fost vândută de News Corporation către o companie de advertising numită Specific Media, în cadrul unei tranzacţii în valoare de 35 de milioane de dolari.

206 afișări
Imaginea articolului Platforma de socializare MySpace a fost vândută pentru 35 de milioane de dolari

Platforma de socializare MySpace a fost vândută pentru 35 de milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mike Jones, CEO al MySpace, va părăsi compania, la fel ca majoritatea angajaţilor, informează mashable.com.

"În acord cu noul contract, vom face o serie de schimbări, inclusiv disponibilizări masive. Voi ajuta reprezentanţii Specific în această perioadă de tranziţie, timp de două luni, înainte de a părăsi funcţia de CEO al MySpace", a declarat Jones, într-un e-mail adresat angajaţilor.

Reprezentanţii News Corp. au anunţat că vor să vândă MySpace în luna februarie şi sperau să obţină 100 de milioane de dolari din această vânzare.

În 2005, News Corp. a cumpărat MySpace de la fondatorii companiei, pentru 580 de milioane de dolari. Popularitatea MySpace a scăzut dramatic în ultimii ani, în pofida faptului că News Corp. a făcut eforturi semnificative pentru a atrage un public cât mai numeros pe această platformă.

Potrivit site-ului de specialitate All Things Digital, News Corp. va păstra un pachet de acţiuni de 5-10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici