Postul de radio Rock Fm va fi lansat luni, pe frecvenţele One Fm, care va emite doar online

Postul de radio Rock Fm va fi lansat luni, pe frecvenţele One Fm, care va emite doar online, pe www.onefm.ro, a anunţat, vineri, compania SBS Broadcasting Media, printr-un comunicat remis MEDIAFAX.

8362 afișări
Imaginea articolului Postul de radio Rock Fm va fi lansat luni, pe frecvenţele One Fm, care va emite doar online

Postul de radio Rock Fm va fi lansat luni, pe frecvenţele One Fm, care va emite doar online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Formatul noului post de radio Rock Fm este Classic Rock, o selecţie din muzica rock de cea mai bună calitate, din repertoriul rock internaţional şi românesc", se arată în comunicatul SBS Broadcasting Media.

Începând de luni, la microfonul noului post de radio se vor auzi Dj-ii Cristi Hrubaru, care deţine şi funcţia de director de programe Rock Fm, Mihai Georgescu, cunoscut publicului şi ca Miţă de la Bere Gratis, Alin Dincă sau Coiotu' - vocalul formaţiei Trooper, Claudiu Cîrţînă şi Ionuţ Scutariu.

Potrivit lui Romeo Repta, directorul de reţea al SBS Broadcasting Media, Rock Fm va emite pe cele opt frecvenţe deţinute până în prezent de postul de radio One Fm.

"Decizia lansării Rock Fm a fost luată la nivel de grup. Avem genul acesta de format (de muzică rock, n.r.) la nivelul grupului, care s-a dovedit unul de succes. Un post de muzică rock ar fi mult mai de perspectivă. Este o nişă neservită bine în piaţă", a declarat pentru MEDIAFAX Romeo Repta. El a precizat că, la nivel tehnic, lansarea Rock Fm nu implică modificări de echipamente, pentru că posturile operate de SBS Broadcasting Media în România "lucrează integrat".

Astfel, frecvenţa pe care se poate asculta Rock Fm în Bucureşti este 100,6 MHz. Pe teritoriul ţării, noul post de radio are staţii locale la Cluj, pe 92,2 FM, Constanţa - 103,9 FM, Sibiu - 89,9 FM, Suceava - 107,7 FM, Târgu Mureş - 88,4 FM, Bistriţa - 88,2 FM, Galaţi şi Brăila - 104,8 FM şi, de asemenea, online, pe www.rockfm.ro.

Deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru Rock Fm este Canet Radio SRL, societatea care a deţinut licenţele pentru One Fm. Acţionarii Canet Radio SRL sunt: New Century Media Holdings BV (Olanda) (asociat unic Benke Gabor) - 80% şi SBS Broadcasting Media SRL - 20%, potrivit site-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului.

În acelaşi timp, potrivit comunicatului, postul de radio One Fm se va conforma tendinţelor erei digitale. Astfel, de la 1 octombrie, One Fm poate fi auzit exclusiv pe www.onefm.ro şi, în curând, prin transmisie digitală terestră în sistem HD radio.

Postul de radio One Fm a fost lansat pe 4 august 2007, transmiţând muzică minimal, breaks, minimal-tech, electro, progressive, techno şi chill.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, la sfârşitul lunii iulie 2007, solicitarea SC Canet Radio SRL de schimbare a denumirii reţelei Mix FM în One FM. Grupul SBS a cumpărat, în martie 2007, de la Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, societatea care deţinea reţeaua Mix FM, fără a dezvălui, însă, şi valoarea tranzacţiei. SBS a preluat de la Căncescu, pentru o sumă estimată la circa 4-5 milioane de euro, un număr de 25 de licenţe locale, care se adăugau astfel celor peste 50 de licenţe locale pe care compania le deţinea deja în acel moment în România.

În prezent, SBS Broadcasting Media mai deţine în România posturile de radio Kiss FM, Magic FM, posturile de televiziune Prima TV şi Kiss TV şi face parte din ProSiebenSat1 Media AG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici