Postul RTV a primit aprobarea CNA să se transforme în canal de ştiri şi să emită de la Piaţa Presei

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a autorizat joi emisia postului RTV, controlat de Sebastian Ghiţă, din studiourile de la Piaţa Presei Libere, şi a aprobat modificarea grilei de programe a televiziunii, care se transformă astfel în mod oficial într-un canal de ştiri.

1427 afișări
Imaginea articolului Postul RTV a primit aprobarea CNA să se transforme în canal de ştiri şi să emită de la Piaţa Presei

Postul RTV a primit aprobarea CNA să se transforme în canal de ştiri şi să emită de la Piaţa Presei (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

În şedinţa de marţi a CNA a fost discutată solicitarea S.C. Ridzone Computers SRL din Târgu Jiu cu privire la modificarea grilei de programe şi autorizarea studiourilor RTV de la Casa Presei Libere.

La şedinţa CNA de marţi au participat Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului, Ioan Onisei, vicepreşedinte, şi membrii Gelu Trandafir, Attila Szasz, Dan Grigore, Narcisa Iorga, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Constantin Duţu şi Mihai Mălaimare.

La şedinţa Consiliului au participat şi Sebastian Ghiţă, director la Ridzone Computers, şi împuternicitul lui Radu-Mihai Tronaru, acţionarul societăţii Ridzone Computers SRL. Totodată, la şedinţa CNA a participat şi Roxana Niculescu, fost director de programe al postului Realitatea TV şi viitor director de programe la RTV. Pe de altă parte, la şedinţă au fost prezenţi şi Sorin Enache şi Sergiu Toader, cei care coordonează televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Unul dintre subiectele abordate în cadrul şedinţei CNA a fost marca RTV, revendicată atât de Ridzone Computers, cât şi de Realitatea Media.

Pe de altă parte, mai mulţi dintre membrii CNA au considerat că nu este necesară schimbarea denumirii postului din RTV în România TV.

"Dacă două societăţi comerciale se dispută pe o marcă, calea este în justiţie", a spus Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA. El a precizat că, în opinia sa, nu intră în atribuţiile Consiliului să se pronunţe asupra legalităţii deţinerii unei mărci de o societate comercială. Onisei a mai amintit că televiziunea RTV, cu sediul la Târgu Jiu, a fost autorizată de CNA cu această denumire, mai întâi pentru difuzare prin cablu, apoi prin satelit.

La rândul său, Cristina Trepcea a remarcat că Realitatea TV nu foloseşte pe post sigla RTV, fiind de părere că nu se creează vreo confuzie privind cele două televiziuni.

Pe de altă parte, Christian Mititelu a spus că nu este vorba de a schimba o literă din sigla RTV. "Este vorba de a vă crea o identitate proprie, o identitate grafică ce apare pe ecran care să ne semnaleze că este vorba de alt post, nu de unul înrudit (cu Realitatea TV - n.r.)", i s-a adresat Mititelu lui Sebastian Ghiţă.

Şi Dan Grigore a remarcat asemănările la nivel de imagine şi muzică dintre RTV şi Realitatea TV. "Se folosesc trucuri ca să se fure telespectatori cu ghiotura, trucuri muzicale, de imagine, de format, de culoare", a spus Dan Grigore. El a propus, de altfel, amânarea luării unei decizii, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de RTV.

În schimb, Ioan Onisei a propus ca membrii Consiliului să se pronunţe privind solicitarea Ridzone Computers pentru RTV, un post autorizat deja de CNA cu această denumire.

Propunerea lui Onisei - de aprobare a noii grile RTV şi de autorizare a emisiei televiziunii din sediul de la Piaţa Presei Libere - a fost aprobată cu şase voturi "pentru" (Ioan Onisei, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Attila Szasz, Cristina Trepcea şi Constantin Duţu) şi patru "împotrivă" (Dan Grigore, Răsvan Popescu, Christian Mititelu şi Mihai Mălaimare).

Pe de altă parte, în şedinţa de marţi, Roxana Niculescu, director de programe la RTV, a prezentat viitoarea grilă de programe a televiziunii. "Ne aflăm în faţa unei propuneri de televiziune de ştiri pe o piaţă saturată de televiziuni de ştiri", a spus aceasta, adăugând că echipa este conştientă că postul nu se va impune ca audienţă şi nu va avea câştiguri din publicitate în primul an.

Ea a mai precizat că pe RTV vor fi difuzate ştiri din oră în oră, "din absolut toate domeniile", şi "mult mai puţine programe de dezbatere", spre deosebire de Realitatea TV. Niculescu a mai spus că RTV va fi "spectacolul ştirilor".

Din echipa postului RTV fac parte, printre alţii, Laura Chiriac, Corina Drăgotescu, Cristina Şincai şi Cătălin Striblea. "Avem trei sferturi din echipă formată - jumătate, din foştii mei colegi (de la Realitatea TV, n.r.), un sfert a venit în această săptămână, şi suntem în discuţii cu alţi colegi din Bucureşti şi din ţară", a mai spus Niculescu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici