Postul TV Al Jazeera ar putea să îşi mute sediul central la Londra

Postul de televiziune Al Jazeera, care îşi are sediul central în Qatar, se află în negocieri avansate pentru a se muta în turnul Shard din Londra, cea mai înaltă construcţie de tip zgârie-nori din Europa Occidentală.

173 afișări
Imaginea articolului Postul TV Al Jazeera ar putea să îşi mute sediul central la Londra

Postul TV Al Jazeera ar putea să îşi mute sediul central la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Turnul de 95 de etaje, creat de arhitectul Renzo Piano, care oferă o panoramă spectaculoasă asupra cartierului financiar din Londra şi catedralei St. Paul, a eşuat până acum în încercarea de a atrage în birourile sale companii importante, din cauza problemelor care afectează zona monedei euro.

Turnul Shard a fost construit de compania Irvine Sellar, cu sediul la Londra, şi este finanţat de emiratul Qatar.

"Perspectiva pe care o vor avea asupra Londrei va fi un fundal extraordinar pentru emisiunile lor", a declarat o sursă citată de Reuters, care a ţinut să îşi păstreze anonimatul.

În 2010, postul Sky News, ce face parte din British Sky Broadcasting Group, a început să emită o emisiune pe teme economice din turnul Gherkin din Londra.

Postul de televiziune Al Jazeera, al cărui sediu londonez este situat în cartierul Knightsbridge, nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

Pe lângă numeroasele birouri şi un hotel, turnul Shard, ce are o înălţime de 310 metri, are amenajate la ultimul etaj 10 apartamente de lux, despre care experţii imobiliari susţin că ar putea să se vândă cu preţuri cuprinse în intervalul 47-78 de milioane de dolari.

Postul Al Jazeera s-a afirmat prin subiectele controversate pe care le transmite. A devenit cunoscut pe plan internaţional după atentatele din 11 septembrie 2001, când a difuzat mesajele filmate transmise de Osama bin Laden şi de alţi lideri ai organizaţiei teroriste Al-Qaida.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici