Predoiu: PDL participă la şedinţa Parlamentului pentru şefia TVR

Liderul PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că parlamentarii PDL vor participa la şedinţa Parlamentului pentru desemnarea directorului interimar al TVR "dacă se va veni cu o propunere şi dacă va avea loc şedinţa", arătând că democrat-liberalii privesc cu reticenţă orice propunere din partea USL.

130 afișări
Imaginea articolului Predoiu: PDL participă la şedinţa Parlamentului pentru şefia TVR

Predoiu: PDL participă la şedinţa Parlamentului pentru şefia TVR (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Aşteptăm să vedem dacă există această dezbatere. Privim cu reticenţă orice propunere care vine din partea USL. Nu avem încredere după tot ce s-a întâmplat în ultimele 10 zile, nu plecăm cu prejudecăţi, dar nu mai avem încredere că această putere se va comporta democratic", a precizat Predoiu, întrebat dacă parlamentarii PDL vor participa la dezbaterea privind directorul interimar TVR.

El a adăugat că parlamentarii PDL vor participa la şedinţă, dar rămâne de văzut dacă aceasta va avea loc.

"Vom participa în sală dacă se va veni cu o propunere şi dacă va avea lioc această şedinţă, rămâne de văzut", a mai spus Predoiu.

El a criticat faptul că Guvernul vine cu o Ordonanţă de Urgenţă privind numirea unui director interimar al TVR, arptând că Parlamentul trebuie să vină cu o soluţie privind conducerea TVR.

"A veni cu o ordonanţă de urgenţă care să impui un personaj care va fi obligat politic, înseamnă să dispreţuieşti normale democratice, interesele generale, că vrei să-ţi pui o slugă politică menită să-ţi granateze opiniile", a spus Predoiu, adăugând că se forţează Constituţia în acest caz.

Viceliderul deputaţilor PDL Tinel Gheoghe a precizat că democrat-liberalii vor stabili vineri dimineaţa dacă parlamentarii PDL vor participa sau nu la votul privind directorul interimar al TVR.

Stelian Tănase a fost confirmat oficial de către PNL ca propunere pentru şefia intermediară a TVR, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Parlamentarii se vor reuni vineri la ora 12:00 în şedinţă comună pentru a stabili directorul interimar al TVR, la ora 11 fiind convocate Comisiile de Cultură, a anunţat preşedinţele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici