Programul "Vacanţa, călătoriile şi muzeul", sâmbătă şi duminică, la Muzeul Naţional de Artă al României

Programul "Vacanţa, călătoriile şi muzeul", dedicat adolescenţilor cu vârste cuprinse între 13-19 ani, va avea loc sâmbătă şi duminică, la Muzeul Naţional de Artă al României, evenimentul fiind construit sub forma unui exerciţiu de imaginaţie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de organizatori.

109 afișări
Imaginea articolului Programul "Vacanţa, călătoriile şi muzeul", sâmbătă şi duminică, la Muzeul Naţional de Artă al României

Programul "Vacanţa, călătoriile şi muzeul", sâmbătă şi duminică, la Muzeul Naţional de Artă al României (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Programul propus este structurat într-o vizită interactivă în Galeria de Artă Românească Modernă, urmată de un atelier de creaţie în aer liber, în Curtea de onoare a muzeului bucureştean.

"Vacanţa, călătoriile şi muzeul" propune participanţilor la întâlniri o dezbatere despre muzeu ca destinaţie de vacanţă, despre călătorii reale pe care oamenii le fac vara şi călătoriile imaginare prilejuite de lucrările de artă, despre evadarea din cotidian şi maniera în care se creează amintirile.

Pornind de la tablourile "Corăbii în portul Brăila", de Jean Alexandru Steriadi, "Peisaj la Herăstrău", de Vasile Popescu, şi "Târg", de Peter T. Ratz, programul este construit sub forma unui exerciţiu de imaginaţie, provocând adolescenţii să îşi închipuie în ce tablou s-ar "aventura" în această vacanţă şi ce le-ar scrie celor rămaşi acasă.

Programul pentru adolescenţii cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani începe sâmbătă, de la ora 12.00, durata aproximativă fiind de două ore şi jumătate, iar de la ora 15.00 va avea loc programul pentru tinerii între 15 - 19 ani. Preţul unui bilet este de 10 lei de persoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici