RCS&RDS renunţă la o licenţă la Sibiu şi integrează în reţele preluate de la CME două noi frecvenţe

RCS&RDS a renunţat la o licenţă de radio la Sibiu, pe care a obţinut-o pentru a lansa Digi FM, la un concurs organizat de CNA în 2013, şi a primit aprobarea pentru a include două frecvenţe, la Reşiţa şi Sighişoara, primite la acelaşi concurs, în reţeaua Pro FM şi în fosta reţea Info Pro.

261 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS renunţă la o licenţă la Sibiu şi integrează în reţele preluate de la CME două noi frecvenţe

RCS&RDS renunţă la o licenţă la Sibiu şi integrează în reţele preluate de la CME două noi frecvenţe (Imagine: Mediafax Foto / Gabriel Petrescu)

RCS&RDS a prezentat planurile în acest sens în şedinţa din 24 februarie a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Atunci, CNA a aprobat preluarea de către RCS&RDS a tuturor radiourilor deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în reţeaua informativă Digi FM.

RCS&RDS plănuieşte să se lanseze pe piaţa de radio din România încă din 2013. Intenţia RCS&RDS viza atât lansarea unei reţele de radio generaliste, intitulate Digi FM, cât şi a unei reţele de radio cu profil tematic-sportiv, cu denumirea Digi Sport FM, după cum a relatat agenţia MEDIAFAX în octombrie 2013.

Însă, la un concurs organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului la sfârşitul anului 2013, RCS&RDS a câştigat doar trei frecvenţe de radio - în Sibiu, Sighişoara şi Reşiţa - pentru a lansa postul generalist Digi FM.

Acum, planurile RCS&RDS s-au schimbat şi nu mai vizează lansarea unei reţele de radio generaliste, ci a unei reţele informative.

În privinţa acestor trei licenţe câştigate la concursul organizat de CNA, Cosmin Prelipceanu, redactorul-şef al televiziunii de ştiri Digi 24, deţinută tot de RCS&RDS, a spus în şedinţa CNA din 24 februarie că RCS&RDS plănuieşte să renunţe la cea de la Sibiu. De asemenea, Prelipceanu a spus că RCS&RDS doreşte ca CNA să aprobe ca licenţa de la Reşiţa, obţinută pentru lansarea Digi FM, să fie trecută în reţeaua Pro FM, iar licenţa de la Sighişoara să fie inclusă în noua reţea Digi FM (fosta Info Pro).

Astfel, în şedinţa de marţi, CNA a reluat discuţiile în acest sens şi a aprobat cu unanimitate de voturi ale membrilor prezenţi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) retragerea licenţei Digi FM de la Sibiu.

Totodată, CNA a aprobat solicitarea RCS&RDS de a include cele două frecvenţe Digi FM de la Reşiţa şi Sighişoara (obţinute la concursul CNA din 2013 pentru lansarea radioului generalist Digi FM şi care nu au fost puse în funcţiune) în reţeaua Pro FM şi în reţeaua de ştiri Digi FM (fosta reţea Info Pro).

CNA a aprobat această solicitare cu unanimitate de voturi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici