Reţea internaţională de falsificatori de artă, anihilată de poliţiştii germani

O reţea internaţională acuzată că a falsificat pentru mai multe milioane de euro o serie de tablouri celebre, în special opere realizate de artiştii ruşi Vasili Kandinski şi Kazimir Malevici, a fost anihilată joi în Germania, Elveţia şi Israel, a anunţat poliţia germană.

149 afișări
Imaginea articolului Reţea internaţională de falsificatori de artă, anihilată de poliţiştii germani

Reţea internaţională de falsificatori de artă, anihilată de poliţiştii germani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doi bărbaţi, în vârstă de 41 de ani şi de 67 de ani, consideraţi şefii unei bande de şase falsificatori, au fost arestaţi în oraşul german Wiesbaden şi plasaţi în detenţie, la finalul unei anchete iniţiate în decembrie 2012, a precizat poliţia într-un comunicat.

În Germania, percheziţiile au vizat aproximativ 30 de apartamente, depozite şi galerii de artă, a adăugat poliţia germană, care a precizat că a confiscat peste 1.000 de opere false.

Poliţia germană spune că nu cunoaşte deocamdată rezultatele percheziţiilor din Elveţia şi Israel.

Grupul de falsificatori, alcătuit din ruşi, israelieni şi germano-tunisieni, era bănuit că a pictat tablouri false care imitau opere realizate de Vasili Kadinski, Alexei von Jawlensky, Natalia Goncharova, Mihail Larionov şi Kazimir Malevici, că a contrafăcut certificatele de autenticitate şi că a vândut lucrările unor colecţionari privaţi.

Potrivit anchetatorilor, cel puţin 400 de tablouri considerate false au fost vândute pentru sume care au atins în unele cazuri preţuri de ordinul milioanelor de euro.

Cei doi bărbaţi arestaţi ar fi câştigat astfel, fiecare, peste 2 milioane de euro între 2011 şi 2013 graţie unor vânzări făcute unor clienţi din Germania şi Spania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici