Retrospectivă TIFF, la Bucureşti, între 9 şi 17 iunie

Pelicule care au rulat la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) vor fi prezentate, în cadrul unei retrospective, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR), în Capitală, între 9 şi 17 iunie.

29 afișări
Imaginea articolului Retrospectivă TIFF, la Bucureşti, între 9 şi 17 iunie

Retrospectivă TIFF, la Bucureşti, între 9 şi 17 iunie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Printre filmele prezentate la retrospectiva TIFF 2010 de la NCRR este inclus titlul "În ziua de Crăciun/ Navidad", în regia lui Sebastian Campos (Sebastian Lelio), (Chile/ Franţa, 2009) câştigător al premiului FIPRESCI la ediţia din acest an a evenimentului, peliculă care a fost premiată şi la Cannes în 2009.

Sebastian Lelio este şi deţinătorul Trofeului Transilvania din 2007, cu filmul său "La Sagrada Familia" şi a fost membru în juriul TIFF 2008. Filmul său va fi proiectat pe 14 iunie, în aer liber.

Un alt film care va fi prezentat la cinematograful de la Muzeul Ţăranului este "Graşii/ Gordos", de Daniel Sanchez Arevalo (Spania, 2009), câştigător al premiului publicului - TIFF 2010, căruia i se alătură filmul rusesc "Zaza", de Andrei Silkin, care a încheiat seria proiecţiilor TIFF de anul acesta.

Din seria Documentar va fi proiectată pelicula "Fiii Cubei/ Sons of Cuba", de Andrew Lang (Marea Britanie, 2009), câştigător al premiului pentru cel mai bun documentar la Festivalul Internaţional de Film de la Roma.

Printre peliculele care vor rula în restrospectiva TIFF se mai numără "Aplauze/ Applaus", de Martin Zandvliet, (Danemarca, 2009), "Scrisori către părintele Iacob/ Postia pappi Jaaakobille", de Klaus Härö (Finlanda, 2009), şi "Huacho", de Alejandro Fernández Almendras (Chile/ Franţa/ Germania).

Cea de-a noua ediţie a TIFF a avut loc între 28 mai şi 6 iunie, la Cluj-Napoca. O parte dintre filmele de la TIFF vor rula şi în cadrul unei retrospective organizate la Sibiu, între 9 şi 13 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici