Revista Caţavencii va apărea miercuri, în cadrul trustului Adevărul, cu Mircea Dinescu preşedinte

Echipa redacţională a publicaţiei Academia Caţavencu va lansa, miercuri, revista Caţavencii, care o să apară în cadrul trustului Adevărul Holding, a declarat pentru MEDIAFAX Mircea Dinescu, care va fi preşedintele săptămânalului de satiră politică.

2708 afișări
Imaginea articolului Revista Caţavencii va apărea miercuri, în cadrul trustului Adevărul, cu Mircea Dinescu preşedinte

Revista Caţavencii o să apară miercuri, în cadrul trustului Adevărul, cu Mircea Dinescu - preşedinte (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit lui Mircea Dinescu, revista Caţavencii va fi una de "satiră politică". "Vom regândi puţin revista. Va fi probabil mai puţin stufoasă, mai limpede", a spus Mircea Dinescu.

"Este întoarcerea poetului. Am stat acolo (la Academia Caţavencu, n.r.) şapte ani. M-au rugat să mă întorc. Voi scrie săptămânal un pamflet pe prima pagină", a precizat Mircea Dinescu.

El a mai spus că Doru Buşcu, cel care la Academia Caţavencu ocupa funcţia de director editorial, va coordona din punct de vedere editorial şi noul săptămânal Caţavencii. Potrivit lui Dinescu, la noua revistă va veni toată redacţia de la Academia Caţavencu.

Întrebat dacă preţul de vânzare al revistei Caţavencii va fi acelaşi cu cel al publicaţiei Academia Caţavencu, respectiv 2,5 lei, Mircea Dinescu a spus că nu a fost luată o decizie în această privinţă.

Pe de altă parte, Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding, a declarat duminică seara pentru reportervirtual.ro că Adevărul Holding va fi publisherul noului săptămânal Caţavencii. "Cred că valoarea unui produs este dată de echipă, de aceea noi am păstrat toţi oamenii de la Academia Caţavencu şi, mai mult, vom reuni grupul care a fondat această publicaţie de succes. De aceea a revenit şi Mircea Dinescu, care va fi preşedintele Caţavencilor. Mai cred că un săptămânal care a avut succes timp de 20 de ani va mai avea cel puţin încă 20 de miercuri încolo. Caţavencii nu vor fi într-o altă firmă, ci tot în cadrul Adevărul Holding, care va fi publisherul săptămânalului", a spus Peter Imre.

Contactat de MEDIAFAX şi întrebat dacă Adevărul Holding a depus cerere la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru a înregistra "Caţavencii", Peter Imre nu a dorit iniţial să comenteze. Ulterior, Peter Imre a revenit, declarând pentru MEDIAFAX că Adevărul Holding a solicitat OSIM înregistrarea mărcii "Caţavencii".

Totodată, Peter Imre a precizat că echipa Caţavencii va avea "libertate editorială deplină". "Caţavencii, ca toţi ceilalţi jurnalişti din Adevărul Holding, se bucură de libertate editorială deplină şi orice intervenţie, orice dorinţă de a interveni în partea editorială a publicaţiilor din Adevărul Holding este de prisos", a spus Peter Imre.

În plus, Peter Imre a mai spus că echipa Caţavencii îşi va păstra inclusiv "independenţa geografică". "O să aibă un sediu al lor", a mai spus Imre.

Lansarea săptămânalului Caţavencii a fost anunţată duminică seara şi pe site-ul caţavencu.ro, unde se spune: "CAŢAVENCII, noua revistă a echipei de la Academia Caţavencu. Din 29 iunie la toate chioşcurile de ziare".

Textul este urmat pe site-ul catavencu.ro de un spot publicitar, în care apare echipa de la noua publicaţie, Florin Iaru afirmând: "Linişte, linişte, 22 de milioane de cititori sunt cu ochii pe noi. Mircea o să facă primul anunţ". La rândul său, Doru Buşcu i se adresează lui Mircea Dinescu: "Mircea, fă-te că lucrezi cu noi!", în timp ce Dinescu îi răspunde: "Bine bă. Lucrez!".

În spot se mai spune: "Caţavencii nu se predau niciodată! Acum scriem într-un nou săptămânal numit chiar aşa - Caţavencii", precizându-se că noua publicaţie o să apară în fiecare miercuri.

Spotul se încheie cu Mircea Dinescu care afirmă: "Fraţilor, am învins!", după care toată echipa strigă "Victorie!".

Anunţul lansării publicaţiei Caţavencii vine după ce Florin Iaru a declarat marţea trecută pentru MEDIAFAX că echipa redacţională a Academiei Caţavencu va lansa "o nouă revistă". Florin Iaru a precizat atunci că proiectul va implica întreaga echipă redacţională de la Academia Caţavencu, inclusiv personalul tehnic, adică circa 30 de persoane.

În plus, pe coperta ediţiei de miercuri, 22 iunie, a publicaţiei Academia Caţavencu este tipărit următorul mesaj al redacţiei: "Vă mulţumim că aţi stat alături de noi 20 de ani! Următorii 20 încep săptămâna viitoare cu aceeaşi echipă, într-o nouă revistă".

Totodată, Doru Buşcu, directorul editorial al Academia Caţavencu, a scris, într-un editorial publicat marţi, 21 iunie, pe catavencu.ro, că, "în afacerea Adamescu, oamenii de la Caţavencu se opresc aici, dar ei continuă să meargă pe alt drum". În editorial, Doru Buşcu a mai scris că, după achiziţia mărcii, noul proprietar a invitat echipa redacţională să rămână. "A vorbit despre viitor, despre investiţii şi dezvoltare, despre o răbdare întinsă pe cinci ani", scrie Buşcu, adăugând că, "în vorbe, a fost o ofertă corectă", însă "nesinceră". În acelaşi timp, Buşcu a sugerat că, prin preluarea mărcii Academia Caţavencu, Adamescu îndeplineşte o comandă politică, având o atitudine pro-PDL.

Decizia echipei de la Academia Caţavencu de a lansa o nouă revistă a venit după ce Claudiu Pădurean, jurnalist la România Liberă, şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu", pentru 882.659 de euro cu TVA inclus, la licitaţia publică cu strigare organizată pe 14 iunie de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA. Presa a scris despre Claudiu Pădurean că ar fi susţinut, de fapt, de Dan Adamescu, cel care controlează împreună cu familia sa ziarul România Liberă, la care jurnalistul este angajat. Pădurean a devenit proprietarul mărcii după ce a livrat în 20 iunie suma licitată, iar în 21 iunie a fost încheiat procesul verbal de preluare a mărcii.

Pe de altă parte, în 25 iunie, Claudiu Pădurean a declarat pentru MEDIAFAX că nu mai are nicio legătură cu proiectul "Academia Caţavencu".

Tribunalul Bucureşti a admis în luna mai propunerea administratorului judiciar General Group Expert SRL privind intrarea în faliment în procedura generală a debitoarei SC Caţavencu SA, editorul Academia Caţavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial al instanţei. Ulterior, în 26 mai, marca "Academia Caţavencu" a fost scoasă la licitaţie, fiind adjudecată pentru suma de 1.617.000 de euro, cu TVA, de către Doru Buşcu, care nu a reuşit însă să strângă banii pentru a deveni proprietarul mărcii. Astfel, licitaţia a fost reluată în 14 iunie, când jurnalistul Claudiu Pădurean şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici