Rodica Popescu-Bitănescu: Dan Mihăescu este cel care, într-un fel, m-a lansat

Actriţa Rodica Popescu-Bitănescu a declarat pentru MEDIAFAX că scenaristul Dan Mihăescu este cel care a lansat-o şi cel de la care a primit primele sfaturi despre cum să scrie texte dramaturgice.

452 afișări
Imaginea articolului Rodica Popescu-Bitănescu: Dan Mihăescu este cel care, într-un fel, m-a lansat

Rodica Popescu-Bitănescu (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"De când am fost foarte tânără, am avut şansa să lucrez cu oameni deosebiţi (...) printre ei s-a numărat şi Dan Mihăescu", a spus actriţa.

"Dan Mihăescu este cel care, într-un fel, pe mine m-a lansat, a scris textele de televiziune, textele de radio, textele pe care le-am jucat pe scenele din ţară, în spectacole-mamut, în săli de sport, pe stadioane", a spus aceasta.

Rodica Popescu-Bitănescu a spus că a remarcat că între Dan Mihăescu şi Dem Rădulescu a existat o relaţie specială. "Cu Bibanu' se lucra foarte puţin, pentru că el repeta foarte puţin. Credea că dacă repetă mai mult îşi pierde naturaleţea. Dan ştia acest lucru şi îi spunea 'Te rog frumos, întreabă-mă unde vrei să ştii mai mult', dar de obicei nu era nevoie, pentru că se înţelegeau foarte bine, aveau o relaţie specială", şi-a amintit actriţa.

"Era foarte apropiat de noi actorii (...) Nici nu simţeam că este un zbir asupra noastră. Dacă greşeam se oprea şi zicea 'Hai să vă spun două bancuri să vă relaxaţi'", a spus Rodica Popescu- Bitănescu.

Actriţa a adăugat că sfaturile lui Dan Mihăescu i-au folosit atunci când a început să scrie piese de teatru. "Spunea, nu neapărat pentru mine, atunci nu ştiam că o să scriu piese, dar spunea 'Rodica, atunci când scrii monologuri pentru femei, e foarte greu să faci finalul'. Asta am învăţat de la el", a spus actriţa. "Am învăţat foarte multe de la Dan Mihăescu. El a scris pentru mine, m-a săltat, pot să spun că m-a relansat", a adăugat aceasta.

Cunoscutul umorist, scenarist şi regizor Dan Mihăescu, autorul unor memorabile scheciuri şi scenete scrise pentru nume mari ale comediei româneşti, precum Toma Caragiu şi Dem Rădulescu, a murit joi seară, la vârsta de 79 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici