VIDEO Ilinca feat. Alex Florea vor reprezenta România la ediţia din 2017 a Eurovision

Reprezentantul României pentru Eurovision 2017 a fost ales, duminică, prin votul publicului, în cadrul finalei naţionale, transmise în direct de TVR.

6245 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ilinca feat. Alex Florea vor reprezenta România la ediţia din 2017 a Eurovision

VIDEO Ilinca feat. Alex Florea vor reprezenta România la ediţia din 2017 a Eurovision

Ilinca si Alex Florea au câştigat cu piesa "Yodel it".

 

Pe locul 2 s-a clasat Mihai Traistariu, urmat pe 3 de trupa Instinct.

Ediţia 2017 a Eurovision va avea loc la Kiev, în Ucraina, iar România va cânta în a doua semifinală a concursului, pe 11 mai.

Cei zece finalişti ai etapei naţionale, din care a fost ales, prin votul publicului, reprezentantul României la Eurovision sunt (în ordinea intrării în concurs): Ana Maria Mirică, Ilinca feat. Alex Florea, Eduard Santha, Xandra, Mihai, Maxim, Tavi Colen & Emma, Instinct, Ramona Nerra şi Cristina Vasiu.

Prima ediţie a Eurovision a avut loc în 1956, la Lugano (Elveţia).

Din anul 2000, finala Eurovision este transmisă şi pe internet.

Prima participare a României la Eurovision datează din 1994.

Cele mai bune rezultate ale României sunt: 2005 – locul 3 obţinut de Luminiţa Anghel & Sistem; 2006 – locul 4 pentru Mihai Trăistariu; 2010 – locul 3 obţinut de Paula Seling & Ovi.

În 2016, România a fost descalificată (deşi îşi desemnase deja reprezentantul) din pricina datoriilor pe care TVR le avea către EBU (European Broadcasting Union), organizatorul concursului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici