Romanul "Mândrie şi Prejudecată", de Jane Austen, repovestit din altă perspectivă

"Longbourn", un nou roman inspirat din celebra carte a lui Jane Austen "Mândrie şi prejudecată", repovestit de Jo Baker din perspectiva servitorilor, a fost pus în vânzare în librăriile din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, în urmă cu o săptămână.

1105 afișări
Imaginea articolului Romanul "Mândrie şi Prejudecată", de Jane Austen, repovestit din altă perspectivă

Romanul "Mândrie şi Prejudecată", de Jane Austen, repovestit din altă perspectivă

"Jane Austen a fost primul meu contact cu literatura pentru adulţi. Dar am citit şi recitit cărţile ei şi am înţeles că, dacă aş fi trăit în acea perioadă, nu aş fi fost eu cea care ar fi mers la bal; aş fi rămas acasă să cos", a spus scriitoarea britanică Jo Baker, în vârstă de 39 de ani, potrivit bbc.co.uk.

Baker adaugă că inspiraţia pentru romanul său a venit de la experienţele de majordom ale unora dintre membrii familiei sale.

"Din perspectiva clasei medii britanice, «Mândrie şi prejudecată» începe să fie citit un pic altfel", a mai explicat scriitoarea.

Astfel, "Longbourn" urmăreşte idila dintre un infanterist nou sosit în oraş şi o menajeră din casa familiei Bennet, povestea fiind spusă în paralel cu prezentarea relaţiei de dragoste dintre Mr. Darcy şi Elizabeth Bennet.

Drepturile de traducere a cărţii au fost cumpărate deja de edituri din Spania, Italia, Norvegia, Danemarca, Germania, Brazilia, Franţa şi Suedia, potrivit editorului britanic Transworld.

De asemenea, drepturile de producţie cinematografică aparţin Random House Studio şi Focus Features, companii care, în 2005, au distribuit în Statele Unite ecranizarea romanului "Mândrie şi Prejudecată".

"Prin aducerea în prim-plan a noii aventuri din lumea romanului «Mândrie şi prejudecată», ea a modernizat o poveste de un calibru la care visează orice cineast", au spus reprezentanţii editurii britanice.

La două secole de la moartea lui Jane Austen, romanele acesteia continuă să fie surse de inspiraţie pentru producţii cinematografice şi cărţi de succes.

O versiune modernă a romanului "Raţiune şi simţire", scrisă de Joanna Trollope, urmează să fie publicată la finalul anului, aceasta fiind cea de-a şasea readaptare a unui roman de Jane Austen.

Totodată, la ediţia de anul acesta a festivalului Sundance a avut loc premiera filmului "Austenland", despre o adolescentă obsedată de producţia BBC a romanului "Mândrie şi prejudecată".

"Longbourn" va fi disponibil atât în format de carte clasică, cu coperte cartonate, cât şi în format electronic (eBook).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici