Rusia: Guvernul va prelua controlul asupra lansărilor cinematografice

Guvernul rus va prelua controlul în privinţa lansărilor cinematografice, în încercarea de a proteja şi promova producţiile locale.

629 afișări
Imaginea articolului Rusia: Guvernul va prelua controlul asupra lansărilor cinematografice

Rusia: Guvernul va prelua controlul asupra lansărilor cinematografice (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

Vladimir Medinsky, ministrul rus al Culturii, a declarat că măsura luată va asigura refacerea bugetelor producţiilor locale, potrivit unor articole din presă, informează variety.com.

Astfel, în cazul în care premiera unor filme locale va coincide cu producţii realizate la Hollywood, cele din urmă vor trebui să fie reprogramate.

Filmele trebuie să primească o licenţă din partea guvernului, pentru a fi sigure de o lansare în sălile de cinema, iar ministrul Culturii va putea decide şi data premierei.

Medinsky a spus că distribuitorii vor fi nevoiţi să negocieze între ei, pentru a fi siguri că premierele filmelor străine nu vor coincide cu lansările producţiilor ruseşti.

Pe de altă parte, Medinsky a declarat că nu va lupta pentru toate filmele ruseşti. "Vom stabili priorităţi financiare, ideologice şi politice", a spus ministrul Culturii.

Una dintre producţiile locale care ar putea să nu fie apărate este lungmetrajul nominalizat la Oscar şi câştigător al Globului de Aur la categoria "cel mai bun film străin" pe 2015, "Leviathan", cu toate că Ministerul Culturii a contribuit la finanţarea acestuia.

Medinsky a spus, săptămâna trecută, că filmul regizat de Andrei Zvyagintsev a exploatat sentimentele antiruse din străinătate, portretizând ţara într-o lumină negativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici