Sculptorul britanic Anthony Caro a murit la vârsta de 89 de ani

Sculptorul abstract britanic Anthony Caro, ale cărui creaţii, în principal instalaţii metalice, au fost expuse în lumea întreagă, a murit miercuri, din cauza unei crize cardiace, la vârsta de 89 de ani, a anunţat familia sa, citată de AFP.

88 afișări
Imaginea articolului Sculptorul britanic Anthony Caro a murit la vârsta de 89 de ani

Sculptorul britanic Anthony Caro a murit la vârsta de 89 de ani

Născut în 1924, în localitatea New Malden din comitatul Surrey, Anthony Caro, fost asistent al legendarului Henry Moore, era considerat cel mai mare sculptor britanic contemporan.

Una dintre cele mai cunoscute opere ale sale, "Early One Morning", reprezintă un ansamblu de bârne şi de panouri din metal vopsite în portocaliu. Realizată în 1962, această operă de artă este expusă în prezent la Tate Gallery din Londra.

Directorul Muzeului Tate, Nicholas Serota, l-a descris pe Anthony Caro ca pe unul dintre "sculptorii cei mai remarcabili din ultimii 50 de ani" şi "un om de o mare modestie şi umanitate".

Anthony Caro era căsătorit cu pictoriţa Sheila Girling, cu care a avut doi fii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici