Seară spaniolă la HipTrip Travel Film Festival

Două producţii spaniole de succes, "Obaba", de Montxo Armendáriz, şi "Primos", de Daniel Sánchez Arévalo, vor fi proiectate în închiderea HipTrip Travel Film Festival, un eveniment dedicat filmelor de călătorie, ce va avea loc între 23 şi 25 mai, la Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

77 afișări
Imaginea articolului Seară spaniolă la HipTrip Travel Film Festival

Seară spaniolă la HipTrip Travel Film Festival (Imagine: Shutterstock)

Astfel, pe 25 mai, în închiderea HipTrip Travel Film Festival, vor fi proiectate la Sala Eforie din Bucureşti două producţii spaniole de succes, cu perspective regizorale şi abordări diferite, care vor purta cinefilii într-o călătorie în nordul Spaniei.

De la ora 17.30, va rula "Obaba", în regia lui Montxo Armendáriz, povestea lui Lourdes, care, la doar 23 de ani, porneşte într-o călătorie în nordul Spaniei, "înarmată" cu o cameră video. Tânăra se opreşte într-un sat din regiunea Navarra, cu scopul de a reda realităţile zonei, ale oamenilor ce trăiesc în Obaba, iar călătoria ajunge să fie una de autocunoaştere. Filmul, bazat pe romanul scriitorului Bernardo Atxaga "Obabakoak", a primit zece nominalizări la premiile Goya în 2006, stârnind reacţii pozitive atât din partea criticilor, cât şi din partea publicului.

De la ora 20.00, va fi proiectată o comedie actuală şi colorată, "Primos". Pelicula este una dintre cele mai personale producţii ale regizorului Daniel Sánchez Arévalo şi a fost nominalizată la două premii Goya. Filmul spune povestea lui Diego, care, părăsit de logodnică înainte de nuntă, decide să plece împreună cu cei doi verişori ai săi în orăşelul unde obişnuiau să-şi petreacă vacanţele de vară, la malul mării, în Comillas, Cantabria. Obiectivul principal este acela de a o recuceri pe Martina, prima lui iubire.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundaţiei OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturale, educaţionale şi sportive, Fundaţia OVI doreşte, prin organizarea primului festival de film de călătorii din România, să promoveze şi să susţină industria filmului de gen şi potenţialul turistic românesc.

HipTrip Travel Film Festival va avea loc la Cinema Union şi Cinema Eforie din Bucureşti.

Invitatul special al acestei ediţii este Şerif Yenen, scriitor şi regizor, care va prezenta în deschiderea HipTrip cel mai recent documentar al său, "Istanbul Unveiled".

Filmat în 2013, documentarul spune povestea unei tinere de origine americană, care îşi propune să descopere Istanbulul altfel decât în clasicele ghiduri turistice. Cea mai cunoscută dansatoare de belly dance din Turcia, un maseur dintr-o baie publică şi una dintre cele mai bogate femei din Turcia - sunt doar câteva dintre personajele intervievate în documentar. Toate acestea sunt însoţite de muzica formaţiei Baba Zula.

Mai multe detalii despre programul festivalului pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului (facebook.com/hiptrip) şi pe site-ul hiptrip.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici