Semnificaţii istorice pentru 2 februarie

În 1882 s-a născut scriitorul englez James Joyce (m. 1941).

148 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru 2 februarie

Scriitorul englez James Joyce (Imagine: www.wikipedia.org)

1870 - Roma a devenit capitala Italiei.


1907 - A încetat din viaţă chimistul rus Dmitri Ivanovici Mendeleev, care a descoperit legea periodicităţii şi a conceput clasificarea periodică a elementelor chimice (n. 1834).


1928 - A apărut primul număr din "Biletele de papagal", revistă al cărei director a fost Tudor Arghezi.


1932 - A început prima Conferinţă internaţională pentru dezarmare de la Geneva. Au participat 63 de state, printre care şi România.


1940 - A avut loc, la Belgrad, Conferinţa Înţelegerii Balcanice, în cadrul căreia pactul celor patru ţări aderente (România, Iugoslavia, Grecia şi Turcia) s-a prelungit cu încă şapte ani.


1943 - Moscova a anunţat înfrângerea armatei germane la Stalingrad.


1964 - A încetat din viaţă Ion Marin Sadoveanu, romancier, eseist şi traducător, autor al romanului "Sfîrşit de veac în Bucureşti" (n. 1893).


1990 - Tribunalul Militar Bucureşti i-a condamnat pe Manea Mănescu, Postelnicu Tudor, Bobu Emil şi Dincă Ion la detenţie pe viaţă şi confiscarea totală a averii personale. Ei au fost învinuiţi de genocid.


1990 - De Klerk anunţă abolirea apartheidului în Africa de Sud.


2004 - Istoricul şi arheologul Ion Barnea, membru de onoare al Academiei Române, a încetat din viaţă (n. 15 august 1913)


2009 - Academicianul Constantin Ciopraga, scriitor şi critic literar, a murit. (n. 1917)


2009 - A murit Marius Pepino, actor al Teatrului Bulandra în perioada 1958 - 1991.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici