Semnificaţii istorice pentru ziua de 19 iulie

1374 - A murit Francesco Petrarca, prozator, poet şi umanist din secolul al XIV-lea, unul dintre cei mai importanţi poeţi lirici ai literaturii italiene (n. 20 iul. 1304).

363 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru ziua de 19 iulie

Poetul Petrarca (Imagine: wikipedia.org)


1893 - S-a născut poetul rus Vladimir Maiakovski (m. 14 aprilie 1930)


1898 - S-a născut Herbert Marcuse, filosof şi sociolog german (m. 29 iulie 1979).


2001 - Consiliul Europei a adoptat, la Strasbourg, o recomandare în vederea prevenirii rasismului, a xenofobiei şi a intorelanţei rasiale în sport, în special în fotbal.


2006 - Actorul american Jack Warden, de două ori nominalizat la premiile Oscar şi cunoscut pentru rolul de jurat din celebrul film "Doisprezece oameni furioşi", a decedat. (n. 1920)


2009 - A murit scriitorul american de origine irlandeză Frank McCourt, laureat al premiului Pulitzer pentru romanul "Angela's Ashes"


2010 - David Warren, australianul care a inventat "cutia neagră", a cărei analiză permite identificarea cauzelor accidentelor aeriene, a decedat (n. 1925)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici