Şerban Ionescu suferă de borelioză, o boala gravă provocată de muşcătura unei căpuşe: Aş vrea să adorm şi, după un somn lung, să-mi reiau activitatea

Actorul Şerban Ionescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că urmează un tratament cu antibiotice până la toamnă, pentru tratarea boreliozei, afecţiune care nu i-a mai permis să joace din decembrie anul trecut, şi şi-ar dori să adoarmă şi, după un somn lung, să-şi poată relua activitatea.

1721 afișări
Imaginea articolului Şerban Ionescu suferă de borelioză, o boala gravă provocată de muşcătura unei căpuşe: Aş vrea să adorm şi, după un somn lung, să-mi reiau activitatea

Şerban Ionescu (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Şerban Ionescu suferă de şase luni de borelioză, o boală gravă provocată de muşcătura unei căpuşe, care afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos şi poate conduce la paralizie.

Actorul a spus că urmează un tratament de lungă durată, cu antibiotice, până la toamnă, sperând însă ca starea i se va ameliora în vara aceasta.

"Sunt la ordinul gângăniei. M-a fascinat, ca să zic aşa", glumeşte actorul, cu toate că, după cum mărturiseşte, are mari dificultăţi în mişcarea membrelor. "Merg ca un cal împiedicat, un bătrân cal împiedicat", a spus acesta.

El a explicat că această boală cauzează paralizia creierului, atacă membrele, muşchii inimii, plămânii şi afectează vorbirea, "ce mai, Cimitirul vesel", a concluzionat el, păstrându-şi umorul.

Cu mâna stângă amorţită, actorul a continuat să joace pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, unde era distribuit în mai multe producţii - "Dineu cu proşti", "Inimă de câine", "Livada de vişini" -, până în decembrie anul trecut.

"E nasol, nu i-aş dori nimănui. (...) Aş vrea să adorm şi după un somn lung să-mi reiau activitatea", a mai spus Şerban Ionescu.

Iniţial, Şerban Ionescu a avut dureri la umărul stâng, iar medicii au crezut că este vorba despre reumatism, dar, după mai multe analize ulterioare, actorul a fost diagnosticat cu Borellia (boala Lyme). Actorul este infectat cu două tulpini de Borellia, a trimis probe de sânge şi la un laborator din Budapesta şi aşteaptă un răspuns. Între timp, el face tratament zilnic, cu antibiotice, vitamine etc.

De altfel, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 6 ianuarie anul acesta, Teatrul Naţional Bucureşti informa că Ion Caramitru urma să îl înlocuiască pe Şerban Ionescu în piesa "Dineu cu proşti", deoarece actorul era indisponibil, din motive de sănătate. Instituţia de spectacole nu a oferit atunci alte detalii despre afecţiunea de care suferea Şerban Ionescu.

Actor al Teatrului Naţional din Bucureşti, Şerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950, în Corabia. Pe lângă spectacolele sale de teatru, Şerban Ionescu a jucat şi în filme, precum "Umilinţă" de Cătălin Apostol (2011), "Website Story" de Dan Chişu (2010) şi "Dincolo de America" de Marius Th. Barna (2008).

Borelioza (boala Lyme) este o infecţie transmisă prin înţepătura unei căpuşe infectate. Bacteria intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos. Bolnavii pot paraliza sau rămân cu sechele. Într-un an, la nivel naţional, se înregistrează aproximativ 300 de asemenea cazuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici