Sorin Oancea: Mi-am exprimat intenţia de a vinde acţiunile de la Antena 3, dar Intact nu le cumpără

Sorin Oancea a declarat, joi, în şedinţa CNA, că încă mai deţine 25% din acţiunile televiziunii Antena 3, întrucât acţionarii majoritari ai trustului Intact nu i-au răspuns în niciun fel la oferta de vânzare pe care le-a făcut-o anul trecut.

892 afișări
Imaginea articolului Sorin Oancea: Mi-am exprimat intenţia de a vinde acţiunile de la Antena 3, dar Intact nu le cumpără

Sorin Oancea: Mi-am exprimat intenţia de a vinde acţiunile de la Antena 3, dar Intact nu le cumpără (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Sorin Oancea a făcut aceste declaraţii în şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), după ce Narcisa Iorga - membru al Consiliului - i-a spus că, potrivit documentaţiei de la CNA, el figurează încă drept preşedinte al Consiliului de Administraţie al Antena 3 şi acţionar al televiziunii.

În cadrul şedinţei CNA, Narcisa Iorga l-a rugat pe Oancea să promită că va veni la şedinţele Consiliului, ori de câte ori îi va fi solicitată prezenţa. Sorin Oancea a fost prezent joi la CNA în postura de director general al televiziunii B1 TV, unde deţine şi 50% din acţiuni. La CNA a fost prezent şi omul de afaceri Bobby Păunescu, care, împreună cu familia sa, deţine restul de 50% din acţiunile B1 TV. Ei au solicitat şi obţinut joi de la CNA prelungirea cu nouă ani a licenţei audiovizuale prin satelit a televiziunii B1 TV.

"Sunt onorată de prezenţa dumneavoastră şi a domnului Păunescu", a spus Narcisa Iorga. "CNA, ca instituţie, este foarte blamată de celălalt copil al dumneavoastră, Antena 3. Din perspectiva asta aş vrea să îmi promiteţi că, din noua postură, acţionar la B1, veţi avea o atitudine diferită faţă de atitudinea pe care aţi avut-o la Antena 3", i s-a adresat Narcisa Iorga lui Sorin Oancea. Ea a precizat că, recent, CNA a invitat conducerea Antena 3 la sediul Consiliului, însă la întâlnirea cu membrii CNA au fost trimişi avocaţii televiziunii.

Totodată, Narcisa Iorga a spus că, pe 7 aprilie, la solicitarea CNA, a fost depus la Consiliu statutul societăţii Antena 3 SA, din care reiese că preşedintele Consiliului de Administraţie al Antena 3 este încă Sorin Oancea.

Astfel, Sorin Oancea a spus că nu mai este preşedintele CA al Antena 3, însă deţine în continuare 25% din acţiunile societăţii Antena 3 SA, care operează licenţa Antena 3.

"Eu mi-am dat demisia oficial începând de la mijlocul lunii noiembrie (2010, n.r.). Am trimis înştiinţările celorlalţi acţionari. Nu mai sunt preşedinte al CA, dar acţionar sunt încă. Mi-am exprimat intenţia de a-mi vinde acţiunile, însă ceilalţi acţionari (familia Voiculescu, n.r.) nu şi-au exprimat intenţia ca să mi le cumpere", a explicat Sorin Oancea..

El a explicat pentru presă că a făcut oferta de vânzare a acţiunilor sale de la Antena 3 în vara anului trecut. "Am făcut oferta de vânzare astă vară, în momentul în care s-a făcut schimbarea de conducere la Antena 3. Nu mi-au răspuns în niciun fel", a spus Sorin Oancea, precizând că în prezent se preocupă doar de televiziunea B1. "De Antena 3 nu mai pot să mă preocup, pentru că nu mai am niciun fel de acces la informaţii sau decizii de acolo", a mai spus Oancea.

Totodată, el i-a promis Narcisei Iorga că va veni cu plăcere la şedinţele Consiliului oricând i se va solicita prezenţa.

Sorin Oancea a fost până în mai 2010 directorul general al televiziunii de ştiri Antena 3, controlată de familia Voiculescu. Grupul Intact a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 13 mai 2010, că Sorin Oancea îşi încheie mandatul de director general la Antena 3 după şase ani de performanţă, păstrând poziţia de acţionar (25%) şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al televiziunii. În acelaşi comunicat s-a anunţat că Sorin Oancea urma să fie, de la 1 iunie 2010, vicepreşedinte al Grivco Group, poziţie din care urma să coordoneze proiectul de reformatare şi relansare a posturilor de televiziune Euforia TV şi Antena 2.

Pe de altă parte, în luna noiembrie 2010, presa a scris că Sorin Oancea şi-a dat demisia din grupul media Intact. Oancea nu a dorit să comenteze la momentul respectiv informaţia.

În prezent, Sorin Oancea continuă să deţină 25% din acţiunile societăţii Antena 3 SA, care operează licenţa televiziunii Antena 3, dar şi 10% din acţiunile societăţii Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL, care deţine licenţele audiovizuale pentru Radio ZU şi Romantic FM, potrivit site-ului CNA.

CNA a aprobat, în data de 14 decembrie 2010, preluarea licenţei audiovizuale a televiziunii B1 de către societatea B1 TV Channel SRL, în care sunt acţionari Sorin Oancea (director general al postului) - 50% şi News Television (România) SRL din Bucureşti - 50%.

Sorin Oancea deţine şi funcţia de director general al societăţii B1 TV Channel SRL, având un mandat de patru ani. Mandatul lui Sorin Oancea la B1 TV a început în data de 12 noiembrie 2010 şi va expira în 11 noiembrie 2014, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Societatea B1 TV Channel a fost înfiinţată pe 29 noiembrie 2010 şi are sediul în Bucureşti. Pe de altă parte, potrivit dosarului depus la CNA, s-a schimbat şi acţionariatul S.C. News Television (România) SRL, care rămâne acţionar al B1 TV, cu 50% acţiuni. În prezent, acţionarii societăţii News Television (România) SRL sunt: TV România BV (Olanda): 9,6786%, SC Dac Air SA: 54,571%, Brazen Limited Liability Company (SUA) - 13,1794% şi SC Pavo SA: 22,571%. Potrivit reprezentanţilor CNA, toate aceste firme sunt controlate de familia Păunescu.

Totuşi, Bobby Păunescu a declarat pentru presă, joi, la sediul CNA, că 10% din acţiunile pe care le deţine familia sa vor fi preluate de omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

Televiziunea generalistă B1 TV, controlată de familia Păunescu, a fost lansată în decembrie 2001, ca post local pentru Bucureşti. În 2004, News Corporation, compania media fondată de Rupert Murdoch, a achiziţionat 12,5% din pachetul de acţiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici