Spectacol cu Radu Beligan şi Marin Moraru, în ianuarie, la a 54-a aniversare a Teatrului de Comedie

Teatrul de Comedie din Bucureşti va sărbători cea de-a 54-a aniversare, pe 5 ianuarie 2015, printr-un spectacol de gală la care vor participa personalităţi de care se leagă direct istoria acestui teatru, printre care Radu Beligan, Sanda Toma, David Esrig, Lucian Giurchescu şi Marin Moraru.

161 afișări
Imaginea articolului Spectacol cu Radu Beligan şi Marin Moraru, în ianuarie, la a 54-a aniversare a Teatrului de Comedie

Radu Beligan (Imagine: Bogdan Maran/mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, arhivele Teatrului de Comedie sunt personajul principal al unui eveniment ce va marca cea de-a 54-a aniversare a acestei instituţii.

Astfel, pe 5 ianuarie 2015, de la ora 19.00, va avea loc vernisajul expoziţiei "Comedia Remix. Un document colectiv. Confesiuni şi perspective 1960-1990", proiect de cercetare realizat de Cristina Modreanu şi Maria Draghici, la invitaţia directorului Teatrului de Comedie, George Mihăiţă.

Vernisajul va fi urmat de un spectacol de gală la care vor participa personalităţi de care se leagă direct istoria acestui teatru, printre care Radu Beligan, Sanda Toma, David Esrig, Lucian Giurchescu şi Marin Moraru. Spectacolul documentar-live regizat de Vlad Massaci va provoca confesiuni în direct moderate de Cristina Modreanu şi Cătălin Ştefănescu, continuând cu o celebrare informală care completează albumul de familie al teatrului.

Comedia "Remix" este un proiect de activare a arhivelor ce va continua pe parcursul anului 2015 cu realizarea unui album al expoziţiei, un film documentar şi o serie de conferinţe pe teme inspirate din descoperirile făcute în urma cercetării. Proiectul aşează evoluţia teatrului în contextul mai larg al epocii, citit din persectivă culturală, socială şi antropologică.

Teatrul de Comedie din Bucureşti este un teatru de repertoriu, înfiinţat în 1961 de cunoscutul actor Radu Beligan. Din 2002, Teatrul de Comedie este condus de actorul George Mihăiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici