Steaua cu numele actorului Amza Pellea a fost inaugurată pe Walk of Fame - FOTO

Steaua ce poartă numele lui Amza Pellea a fost inaugurată pe Walk of Fame - spaţiul bucureştean dedicat marilor valori ale filmului şi scenei româneşti -, joi, la 80 de ani de la naşterea legendarului actor, în prezenţa fiicei acestuia, actriţa Oana Pellea.

510 afișări
Imaginea articolului Steaua cu numele actorului Amza Pellea a fost inaugurată pe Walk of Fame - FOTO

Steaua cu numele actorului Amza Pellea a fost inaugurată pe Walk of Fame (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

La eveniment au participat, alături de fiica actorului, Costel Pistriţu, primarul oraşului Băileşti, judeţul Dolj - locul de naştere al maestrului -, Dan Bărbulescu, preşedintele Consiliului de Adminsitraţie Cocor, precum şi Monica Iancu Vlăduţu, reprezentanta Teatrului Metropolis din Capitală.

Înainte de ceremonia de inaugurare a stelei, primarul oraşului Băileşti şi Oana Pellea au fost la cimitirul Bellu, unde se află mormântul lui Amza Pellea, unde a fost oficiată o slujbă de pomenire. De asemenea, primarul a fost însoţit de mai mulţi locuiori din Băileşti, printre care o fată şi un băiat îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

La inaugurare, Oana Pellea a mulţumit publicului care l-a făcut pe Amza Pellea "ceea ce este, un mare artist".

"Nu ştiu de ce tata se întreba înainte de a pleca de pe pământ de ce-l iubesc toţi oamenii", a spus actriţa, spunând apoi că vrea să-i transmită ceva tatălui ei, ceea ce a făcut în gând, în tăcere.

Primarul oraşului Băileşti şi-a amintit că, în 2008, la casa memorială "Amza Pellea" din localitate a venit Florin Piersic, iar de data aceasta a venit Amza Pellea alături de Piersic, stelele ce poartă numele celor doi actori fiind alăturate.

"Comunitatea băileşteană a fost întotdeauna asimilată cu numele de Amza Pellea. Amza Pellea, pentru noi, înseamnă totul", a spus Pistriţu.

Apoi edilul i-a înmânat, în semn de mulţumire, lui Dan Bărbulescu paporniţa lui Amza Pellea, să o poarte cum a purtat-o marele actor.

De asemenea, primarul i-a înmânat Oanei Pellea un portret al actorului întruchipându-l pe Mihai Viteazul, realizat pe foiţă de aur. Pistriţu a spus că tabloul reprezintă "un omagiu şi un semn de preţuire pentru Amza Pellea, cel mai oltean dintre băileşteni şi, totodată, o modestă încercare de a zugrăvi o stea ce va dăinui şi va străluci în inimile noastre".

Oana Pellea a primit, totodată, o replică înrămată a stelei cu numele lui Amza Pellea de pe Walk of Fame.

Directorul teatrului Metropolis, George Ivaşcu, nu a putut fi prezent la inaugurare, aflându-se la filmări în afara Bucureştiului, însă reprezentata teatrului a citit mesajul acestuia pentru Oana Pellea. "Sunt cu gândul şi sufletul alături de tine şi de tatăl tău, marele actor Amza Pellea, de la care am învăţat arta nemuririi şi căruia îi mulţumesc în numele colegilor şi al publicului", a spus George Ivaşcu.

După ce a dezvelit steaua, Oana Pellea a spus: "Să-i urăm toţi «La mulţi ani» acolo unde e. La mulţi ani de lumină, să ne lumineze şi pe noi, să devenim mai buni şi mai curaţi şi mai frumoşi la suflet, că aşa voia".

Walk of Fame este un spaţiu dedicat valorilor artistice ale filmului şi teatrului româneşti, situat în Piaţa Timpului, aflată în vecinătatea magazinului Cocor şi a centrului istoric al Capitalei. Acest spaţiu a fost inaugurat de Teatrul Metropolis în colaborare cu Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti şi magazinul Cocor.

Înaintea actorului Amza Pellea, au mai primit această distincţie Florin Piersic, în ianuarie, Victor Rebengiuc, în februarie, şi Radu Beligan, în martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici