Strategia de programe a TVR, coordonată de Stelian Tănase, trebuie finalizată până la 1 iunie

Consiliul de Administraţie al SRTv a decis recent să prelungească, până la 1 iunie, perioada de activitate a grupului de lucru coordonat de şeful TVR, Stelian Tănase, pentru conceperea strategiei de programe a Televiziunii Române, care ar fi trebuit elaborată încă de anul trecut.

147 afișări
Imaginea articolului Strategia de programe a TVR, coordonată de Stelian Tănase, trebuie finalizată până la 1 iunie

Strategia de programe a TVR, coordonată de Stelian Tănase, trebuie finalizată până la 1 iunie (Imagine: Ovidiu Micsik/Publimedia)

Pe 16 septembrie 2014, Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat înfiinţarea unui grup de lucru care trebuia să elaboreze, până pe data de 30 septembrie 2014, strategia de programe a Televiziunii Române.

Recent, Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat prelungirea, până la 1 iunie 2015, a perioadei de activitate a grupului de lucru pentru elaborarea strategiei de programe a SRTv.

Reprezentanţii Consiliului de Administraţie în cadrul grupului de lucru sunt Cătălin Blebea, Adrian Bucur şi Romina Surugiu.

Stelian Tănase, preşedinte-director general al TVR, este cel care coordonează activitatea grupului de lucru.

La lucrările grupului de lucru vor fi invitaţi specialişti din TVR, în funcţie de tematica abordată, potrivit recentei hotărâri a CA.

Concluziile discuţiilor vor fi prezentate în fiecare şedinţă a Consiliului de Administaţie.

Strategia de programe a TVR ar urma să aibă la bază rezultatele unui sondaj pe care Televiziunea Română l-a comandat şi care au relevat ceea ce îşi doresc telespectatorii. De asemenea, TVR a desfăşurat o serie de focus grupuri, care au avut acelaşi scop.

Anul trecut, la nivelul TVR s-a discutat inclusiv despre o posibilă schimbare de identitate a TVR 1, principala televiziune din portofoliul SRTv, dintr-o televiziune generalistă într-una de News&Current Affairs, în conformitate cu dorinţa lui Stelian Tănase. Cei mai mulţi membri ai CA al TVR nu au fost însă de acord cu acest lucru.

Într-o şedinţă a Consiliului Naţional al Audiovizualului din 30 septembrie 2014, Stelian Tănase a spus că nu există "o strategie coerentă" a TVR şi că, la nivelul Televiziunii Române, funcţionează un grup de lucru care este responsabil cu elaborarea unei strategii editoriale a instituţiei.

"La 1 martie (2015, n.r.) ne propunem să venim la CNA cu o nouă grilă, o nouă structură. Noua grilă se va baza pe faptul că va fi o diferenţă de identitate între canalul 1 şi canalul 2. Care va fi ea nu ştiu, pentru că nu avem rezultatele complete ale sondajului", a mai spus, la momentul respectiv, Stelian Tănase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici