Tablouri în valoare de 100 milioane euro, furate dintr-un muzeu parizian

Cinci tablouri celebre, printre care unul semnat de Matisse şi unul pictat de Picasso, au fost furate în noaptea de miercuri spre joi din Muzeul de Artă Modernă din Paris, prejudiciul fiind de aproximativ 100 de milioane de euro.

123 afișări
Imaginea articolului Tablouri în valoare de 100 milioane euro, furate dintr-un muzeu parizian

Tablouri în valoare de 500 milioane euro, furate dintr-un muzeu parizian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele cinci tablouri celebre care au fost furate în noaptea de miercuri spre joi din Muzeul de Artă Modernă din Paris valorează doar 90 - 100 de milioane de euro, a anunţat primăria din Paris, şi nu 500 de milioane de euro cum a fost comunicat iniţial.

Joi dimineaţă, o sursă judiciară a anunţat că cele cinci tablouri furate din Muzeul de Artă Modernă din Paris valorează 500 de milioane de euro.

Furtul a fost constatat joi dimineaţă, cu puţin timp înainte de deschiderea acestui muzeu, situat în arondismentul 16 din Paris.

Potrivit anchetatorilor, au fost furate cinci pânze - de Pablo Picasso ("Pigeon aux petits pois"), Henri Matisse ("La pastorale"), Georges Braque ("L'olivier près de l'Estaque"), Fernand Léger ("Nature morte, chandeliers"), respectiv Amedeo Modigliani ("La femme à l'éventail").

Reprezentanţii muzeului au constatat că o vitrină a fost spartă, iar un lacăt a fost tăiat.

De acest caz se ocupă o brigadă a poliţiei franceze, specializată în combaterea actelor de banditism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici