"Talk to the bomb", spectacolul care aduce vara înapoi, vineri, la Godot-Cafe Teatru din Bucureşti

"Talk to the bomb", de Rucsandra Pop, în regia lui Lala Misosniky, spectacolul despre care se spune că aduce vara înapoi, se întoarce la Godot- Cafe Teatru din Bucureşti, în sala Sub Scenă, vineri, de la ora 19.00, într-o nouă distribuţie.

115 afișări
Imaginea articolului "Talk to the bomb", spectacolul care aduce vara înapoi, vineri, la Godot-Cafe Teatru din Bucureşti

"Talk to the bomb", spectacolul care aduce vara înapoi, vineri, la Godot-Cafe Teatru din Bucureşti

"Talk to the bomb" este povestea unui triunghi amoros născut pe plaja din Vama Veche, în vara anului 2001, este dramatizarea uneia dintre miile de poveşti de dragoste care au început acolo, pe nisipul din Vamă. Marele pariu al acestui spectacol este să aducă vara înapoi, să încălzească serile friguroase de iarnă ale spectatorilor cu o poveste de dragoste care ar fi putut să-i aibă ca protagonişti pe oricare dintre ei. Povestea Saşei (Graţiela Bădescu), a lui Alex (Alex Fifea) şi a Voinicului (Dan Lupu) este obsedantă, ca o melodie tare ascultată pe "repeat". Destinele celor trei se intersectează în umbra ameninţătoare a unui 11 septembrie care încă nu s-a întâmplat. Şi restul e literatură, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Voinicul e construit din contraste. E un tip aproape rudimentar, care a reuşit să transforme asta în farmec personal. În ciuda aparenţelor, e un bărbat sensibil şi introvertit. Şi-a pus însă o mască care să-l facă să pară cool. Întâlnirea cu Saşa îl zdruncină pentru că prin ochii ei se vede mai bun decât simte el că e şi asta îl trezeşte la viaţă", aşa îşi vede Dan Lupu personajul.

Dan Lupu a jucat atât în spectacole de teatru - "Stand up, pls!" (Teatrul Act), "Ivan Turbincă" (Teatrul Naţional "I.L Caragiale") -, cât şi în spectacole de teatru-dans - "În aşteptare" (regizor/ rol principal - Club Fabrica), "Aşchii" (Teatrul Arca), "Vor mai înflori florile-n noroi?" (Studio Casandra) şi "Don Quijote".

Rolul Saşei este interpretat de Graţiela Bădescu, masterandă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti (UNATC), actriţă activă pe scena independentă, care a jucat, de asemenea, la Teatrul Masca, la Teatrul Dramatic ID Sârbu din Petroşani, la Teatrul de Comedie şi în producţiile TVR "O scrisoare pierdută", de I.L. Caragiale, şi "Cafeneaua", de Mihai Mălaimare.

Personajul Alex este jucat de Alex Fifea care a lucrat cu grupul Tanga Project în proiecte ca "Un spectacol. 4 regizori. 4 dramaturgi" şi "Rahova NonStop". Alex Fifea a jucat în spectacole de teatru contemporan, experimental şi underground, în regia Verei Ion, Ioanei Păun, Mirunei Dinu şi a lui David Schwartz.

"«Talk to the bomb» este o poveste despre pierderea inocenţei, despre maturizare, despre revelaţii care te agaţă seara la o bere şi apoi te urmăresc ani întregi. Este un spectacol în care mizăm pe contopirea cu publicul", spune Rucsandra Pop, autoarea textului. După "Gărgăland", "Oracol" şi "Huevos Congelados", acesta este al patrulea spectacol al scriitoarei care se joacă pe scenele independente.

Relansarea spectacolului vine şi cu un afiş nou, conceput de Alec Pop, iar imaginea a fost realizată de fotograful Manole Sava de la Greenmind studio.

"Talk to the Bomb" este o producţie lorgean theatre & Hydra Society, un proiect realizat cu finanţarea Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), în cadrul stagiunii.

Spectacolul a fost selectat la Festivalul Internaţional Fringe Sibiu, la Festivalul Naţional de Teatru Independent Godot şi la HomeFest.

Preţul unui bilet este 20 de lei, iar următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 15 şi 28 martie, în sala Sub Scena de la Godotă-Cafe Teatru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici