Televiziunea ARTE a lansat un site de cinema

Televiziunea culturală europeană ARTE a lansat un site dedicat celor pasionaţi de cinematografie, pe care pot fi vizionate filme, scurtmetraje şi emisiuni despre pelicule.

275 afișări
Imaginea articolului Televiziunea ARTE a lansat un site de cinema

Televiziunea ARTE a lansat un site de cinema

Noul site, intitulat "ARTE Cinéma", le oferă internauţilor şi informaţii despre filme şi despre programele difuzate de televiziunea ARTE, potrivit broadbandtvnews.com.

Portalul conţine şi articole, interviuri şi informaţii despre festivalurile de film.

ARTE Cinéma este cel de-al cincilea portal online lansat de televiziunea franco-germană Arte, după ARTE Creative, ARTE Future, ARTE Concert şi ARTE Info.

ARTE (Association Relative à la Télévision Européenne), creată printr-un parteneriat între Franţa şi Germania datând din 1988, s-a lansat pe 30 mai 1992. Cu sediul central la Strasbourg, ARTE are doi membri responsabili de producţia de programe şi distribuţie - ARTE France în Paris şi ARTE Deutschland TV GmbH în Baden-Baden.

De-a lungul timpului, ARTE s-a asociat cu alte televiziuni publice din Europa - RTBF în Belgia, TVE în Spania, TVP în Polonia, ORF, BBC etc. - şi este retransmisă în limbile germană şi franceză, în întreaga Europă.

Televiziunea ARTE a fost retransmisă şi în România la începutul anilor '90, pentru o perioadă scurtă de timp. Potrivit unor surse din industria media, preţul pe abonat cerut companiilor româneşti pentru retransmisia ARTE în reţelele lor de cablu a fost unul mare, fapt care i-a făcut pe operatori se renunţe să mai difuzeze televiziunea franco-germană.

În ultimii ani, ARTE şi-a manifestat în mai multe rânduri disponibilitatea de a reintra pe piaţa audiovizualului din România, oficialii televiziunii purtând discuţii cu unii operatori de cablu români şi cu reprezentanţii autorităţilor, inclusiv cu Consiliul Naţional al Audiovizualului, care au încurajat, fără succes, cabliştii să retransmită acest canal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici