"Turist cu buget zero" învaţă telespectatorii cum să viziteze lumea gratis

Discovery Channel va difuza, din 22 mai, noua emisiune "Turist cu buget zero/ Free Ride", în care Rob Greenfield, aventurier şi ecologist, face echipă cu regizorul James Levelle, într-o aventură fără niciun ban şi niciun plan, pe parcursul unei călătorii din Brazilia până în Panama.

626 afișări
Imaginea articolului "Turist cu buget zero" învaţă telespectatorii cum să viziteze lumea gratis

"Turist cu buget zero" învaţă telespectatorii cum să viziteze lumea gratis, la Discovery Channel

Emisiunea "Turist cu buget zero/ Free Ride" va avea premiera duminică, 22 mai, de la ora 20:00.

Cei doi protagonişti, aventurierul Rob Greenfield şi regizorul James Levelle, pornesc într-o aventură ce are loc în America de Sud, pe parcursul căreia descoperă că munca grea şi generozitatea unor necunoscuţi valorează mai mult decât banii.

Când Rob Greenfield a aterizat pe Aeroportul Internaţional Rio de Janeiro–Galeão din Brazilia, desculţ şi având la el doar un rucsac, a realizat că va începe una dintre cele mai curajoase aventuri din viaţa sa. James Levelle îl întâmpină pe Rob pornind împreună, fără bani sau planuri, ci doar cu intenţia de a trăi o experienţă memorabilă pe parcursul unei călătorii din Brazilia până în Panama.

În această serie nouă, Greenfield îşi verifică teoria conform căreia poţi să străbaţi lumea bazându-te doar pe ingeniozitate şi muncă, dar şi pe generozitatea necunoscuţilor care îţi ies în cale.

Propunându-şi să străbată un traseu de 9.000 de kilometri, traversând şapte ţări, fără să aibă un ban în buzunar, Greenfield îşi uneşte eforturile cu Levelle. Pe traseu, ei vor supune proaspăta lor prietenie unor teste serioase. Fiecare zi este o nouă provocare, în încercarea de a-şi găsi hrană, adăpost şi mijloace de transport, chiar şi atunci când sunt tentaţi să se oprească, să se relaxeze şi să se bucure de peisajele minunate din jur. Nu de puţine ori apar tensiuni între Rob şi James referitoare la felul cum ar trebui să-şi găsească cele necesare sau să parcurgă traseul stabilit.

De la gătit, făcut curat şi lucrat în construcţii ca să-şi câştige hrana şi adăpostul, până la nopţi petrecute sub cerul liber, la marginea drumului sau prin popasuri pentru camioane, Rob şi James nu se dau în lături de la nimic ca să-şi poată continua călătoria. Ei ajung chiar să lucreze ca văcari la o fermă de "gaucho" şi să descopere o comunitate secretă de menoniţi.

Confruntându-se cu bariera de limbă, conflicte extreme între culturi, furtuni violente, arşiţe cumplite şi terenuri dificil de străbătut, Rob încearcă să convingă diverşi necunoscuţi să le dea o mână de ajutor în periplul lor.

"Turist cu buget zero" este o incursiune dură şi plină de forţă într-o filosofie de viaţă care demonstrează că omenia şi compasiunea pot depăşi orice bariere culturale – potrivit descrierii Discovery.

Conform discoveryuk.com, "Free Ride" va fi difuzat în Marea Britanie începând cu 18 mai.

Rob Greenfield, în vârstă de 28 de ani, este aventurier, ecologist şi totodată un tip decis să schimbe cumva lucrurile. A făcut de două ori turul SUA pe o bicicletă de bambus, a străbătut şase continente şi peste 30 de ţări, a trăit luni de zile fără niciun ban şi a supravieţuit mâncând doar ce aduna de prin coşurile de gunoi ale supermarketurilor şi bând apă din robinete care nu se închideau bine.

Scopul lui este să atragă atenţia asupra unor probleme ecologice şi sociale importante şi să inspire oamenii să facă schimbări pozitive.

Născut şi crescut în Londra, James este un regizor de film premiat, pasionat de aventură şi natură. Cariera lui în lumea filmului a debutat în forţă în 2007, când un ONG internaţional, Environmental Justice Foundation (EJF), l-a trimis să filmeze copiii puşi la muncă pe câmpurile de bumbac din India. Următoarea lui misiune l-a dus în Africa de Vest, o zonă sfâşiată de război, pentru a-i filma pe pescarii-piraţi ucigaşi din largul coastelor Sierra Leone.

Aceste expediţii periculoase, transformate în documentare, i-au adus lui James o experienţă nepreţuită în materie de filme şi l-au făcut să vadă ce forţă are filmul, ca armă în lupta pentru a schimba lucrurile.
James a străbătut întreaga lume, regizând câteva dintre cele mai ambiţioase şi mai de succes serii Discovery Channel, de la "Goana după aur: Alaska" până la tundra îngheţată din Siberia, alături de Ed Stafford.

Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK) este lider în divertisment la nivel global, care ajunge la aproape trei miliarde de abonaţi în peste 220 de ţări şi teritorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici