Turturică: Presa locală este mai vulnerabilă la presiunile politice decât unele ziare centrale

Dan Cristian Turturică, redactor-şef România liberă, a declarat pentru MEDIAFAX, după ce Adriean Videanu a spus că presa locală e mai obiectivă decât cea centrală, că de multe ori presa locală este "mai vulnerabilă la presiunile politice şi ale oamenilor de afaceri locali" decât unele ziare centrale.

149 afișări
Imaginea articolului Turturică: Presa locală este mai vulnerabilă la presiunile politice decât unele ziare centrale

Turturică: Presa locală este mai vulnerabilă la presiunile politice decât unele ziare centrale (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

"Din păcate, nu ştiu pe ce date se bazează domnul Videanu când spune aceste lucruri. Nu ştiu să existe vreun studiu făcut de Facultatea de Jurnalism sau de sociologi, care să poată afirma aceste lucruri pe baza unor instrumente specifice. Dar ştiu cu adevărat că de foarte multe ori presa locală, în ciuda unor profesionişti care se regăsesc acolo, e mult mai vulnerabilă la presiunile politice şi ale oamenilor de afaceri locali, ceea ce nu se întâmplă la cel puţin unele dintre ziarele centrale. Dacă domnul Videanu ar fi dat şi nişte argumente solide, aş fi comentat pe marginea lor, dar pentru că nu a dat, tind să interpretez doar declaraţiile sale, ceea ce înseamnă că presa locală e mai favorabilă puterii decât cea centrală", a declarat Dan Cristian Turturică.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, că, în baza unor evaluări, Guvernul a ajuns la concluzia că presa locală este mai obiectivă decât mass-media centrală şi aceasta poate fi partener mai bun de comunicare cu oamenii, astfel că vor mai avea loc şedinţe de Guvern în alte oraşe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici