TVR a cumpărat servicii de voce mobilă şi date mobile de 500.000 de lei de la Vodafone

TVR a cumpărat servicii de voce mobilă şi date mobile de la Vodafone România, valoarea contractului ridicându-se la 500.000 lei, fără TVA, potrivit unui anunţ de atribuire publicat pe site-ul e-licitatie.ro.

193 afișări
Imaginea articolului TVR a cumpărat servicii de voce mobilă şi date mobile de 500.000 de lei de la Vodafone

TVR a cumpărat servicii de voce mobilă şi date mobile de 500.000 de lei de la Vodafone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contractul a fost atribuit prin negociere, fără anunţ de participare. Alegerea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare este justificată de TVR prin "noi lucrări/ servicii, constituind o repetare a lucrărilor/ serviciilor existente şi solicitate în conformitate cu condiţiile stricte conforme cu cele stabilite în directivă".

TVR a primit o singură ofertă în cadrul acestei proceduri, iar pentru atribuirea contractului a fost luat în calcul "preţul cel mai scăzut".

Contractul a fost atribuit pe 23 decembrie 2013, când TVR nu mai avea Consiliu de Administraţie, întrucât acesta fusese demis de Parlament. Totuşi, fostul Consiliu de Administraţie aprobase, înainte să fie demis, încheierea acestui contract cu Vodafone, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din SRTv.

TVR a încheiat iniţial un contract cu Vodafone în anul 2011. Atunci, Televiziunea Română a organizat o licitaţie deschisă şi a cumpărat servicii de telefonie mobilă de la Vodafone România, valoarea contractului ridicându-se la 2,5 milioane de lei, fără TVA. În urma organizării respectivei licitaţii, TVR a încheiat alte trei contracte anuale cu Vodafone, prin negociere directă.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, condus de Claudiu Săftoiu, a fost demis de Parlament pe 10 decembrie 2013, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012. În dimineaţa aceleiaşi zile, Claudiu Săftoiu îşi depusese demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului.

Pe 20 decembrie 2013, Stelian Tănase a fost numit de Parlament în funcţia de director general interimar al TVR.

Noul CA al TVR, din care nu face parte niciun reprezentant al salariaţilor SRTv, a fost votat de Parlament pe 1 aprilie 2014. În prezent, TVR este condus de Stelian Tănase, care are tot calitatea de director general interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici