TVR a scos la concurs patru posturi de redactori-şefi

Televiziunea Română organizează, în perioada 9 decembrie 2011 - 5 ianuarie 2012, patru concursuri pentru ocuparea posturilor de redactori-şefi ai Redacţiei Actualităţi Culturale, Redacţiei Istorie, Religie, Redacţiei Educaţie, Ştiinţa şi, respectiv, Redacţiei Programe Speciale.

584 afișări
Imaginea articolului TVR a scos la concurs patru posturi de redactori-şefi

TVR a scos la concurs patru posturi de redactori-şefi (Imagine: Cristi Movila/Mediafax foto)

Cele patru posturi sunt ocupate, în prezent, interimar de Ioana Mureşan (Redacţia Actualităţi Culturale), Elena Dinu (Redacţia Istorie, Religie), Mihai Alexandru Răzuş (Redacţia Educaţie-Ştiinţă) şi Constantin Trofin (Redacţia Programe Speciale), au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Televiziunii Române. Cele patru redacţii au fost înfiinţate în urma reorganizării TVR, în noiembrie 2010.

Marţi, Televiziunea Română a scos la concurs cele patru posturi. Durata contractelor noilor redactori-şefi va fi de trei ani, potrivit unor anunţuri făcute publice, marţi, de Societatea Română de Televiziune (SRTv).

Cei interesaţi de şefia Redacţiei Actualităţi Culturale, Redacţiei Istorie, Religie, Redacţiei Educaţie, Ştiinţă şi, respectiv, Redacţiei Programe Speciale trebuie să prezinte la înscrierea în concursuri câte un proiect managerial în care îşi vor prezenta viziunea managerială asupra redacţiei pe care doresc să o conducă. În respectivele proiecte, ei trebuie să propună un plan managerial care să cuprindă proiecţii de organizare, coordonare şi eficientizare a activităţilor structurii, precum şi propuneri de indicatori de performanţă avuţi în vedere pentru analiza parametrilor de eficienţă.

Probele de concurs vor fi în cele patru cazuri: notarea proiectului managerial (probă eliminatorie) şi interviul final. Candidaţii care vor fi selectaţi în urma primei probe (notarea proiectul managerial) vor fi anunţaţi în vederea efectuării evaluării psihologice.

Cei interesaţi de aceste posturi pot să îşi înscrie candidaturile până pe 6 decembrie, ora 16.00, inclusiv.

Candidaţii la aceste posturi trebuie să aibă: studii universitare de licenţă sau echivalente; experienţă în mass-media de minimum cinci ani; experienţa managerială în domeniul mass-media constituie avantaj; cunoştinţe de jurnalism, cunoştinţe de management general şi management economico-financiar, cunoştinţe de strategie managerială şi editorială.

De asemenea, aceştia trebuie să cunoască limba engleză, fluxurile de producţie şi postproducţie TV, dar şi legislaţia în domeniul audiovizualului, Codul Deontologic al jurnalistului adoptat de CRP.

În plus, cei interesaţi de aceste posturi trebuie să dea o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu au făcut parte şi nu au colaborat cu fosta poliţie politică.

Cele patru posturi de redactori-şefi au fost scoase la concurs după ce TVR a anunţat şi concursul pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, în condiţiile în care Rodica Culcer a împlinit, anul acesta, vârsta legală de pensionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici