TVR: Hotărârea CA de încetare a mandatului Rodicăi Culcer va fi supusă unei analize juridice

TVR transmite, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că hotărârea CA de încetare a mandatului Rodicăi Culcer la conducerea Ştirilor TVR va fi supusă unei analize juridice, întrucât aprobarea "angajării şi concedierii personalului societăţii" este atribuţia exclusivă a directorului general al TVR.

172 afișări
Imaginea articolului TVR: Hotărârea CA de încetare a mandatului Rodicăi Culcer va fi supusă unei analize juridice

TVR: Hotărârea CA de încetare a mandatului Rodicăi Culcer va fi supusă unei analize juridice (Imagine: Cristi Movila/Mediafax foto)

Potrivit comunicatului, Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a hotărât, miercuri, cu şapte voturi "pentru": "încetarea delegării mandatului Rodicăi Culcer pe postul de director interimar al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport".

"Având în vedere că aprobarea «angajării şi concedierii personalului societăţii», potrivit art. 28 lit d) din Legea nr. 41/1994, este atribuţia exclusivă a directorului general al TVR, Alexandru Lăzescu a informat Consiliul de Administraţie că votul dat pe această hotărâre va fi supus unei analize privind temeiul juridic, în raport cu atribuţiile Consiliului de Administraţie, prevăzute la art. 27 din Legea nr. 41 - 1994", se spune în comunicatul TVR.

Rezultatul analizei va fi comunicat Consiliului de Administraţie în următoarea sa şedinţă, din 26 ianuarie, se precizează în acelaşi comunicat.

Consiliul de Administraţie al TVR a votat încetarea mandatului prin care Rodica Culcer a fost delegată să conducă Ştirile TVR, însă unii membri ai CA, printre care şi Ada Meseşan, spun că reprezentanţii PSD în consiliu "au forţat un vot, care juridic şi legal este nul de drept".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici