Twitter este investigată în SUA pentru practici anticoncurenţiale

Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite a început să contacteze producătorii de software, într-o investigaţie preliminară referitoare la practicile de afaceri ale Twitter, pentru a evalua dacă operatorul reţelei de socializare limitează concurenţa, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

187 afișări
Imaginea articolului Twitter este investigată în SUA pentru practici anticoncurenţiale

Twitter este investigată în SUA pentru practici anticoncurenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Twitter a fost reclamată că împiedică pe unii dezvoltatori de software să proiecteze aplicaţii legate de serviciul oferit de companie, a spus una dintre surse.

În ultimele luni, agenţia americană a adoptat un rol mai activ în examinarea comportamentului unor companii mari de servicii pe Internet.

Săptămâna trecută, Google, operatorul celui mai folosit serviciu de căutare pe Internet, a anunţat că a primit o citaţie din partea agenţiei, legată de o investigaţie antitrust împotriva sa.

Purtătorul de cuvânt al agenţiei şi cel al Twitter au refuzat să comenteze.

Reţeaua Twitter este folosită în prezent de 13% din populaţia adultă din SUA care este activă online, numărul utilizatorilor fiind cu 8% mai mare comparativ cu luna noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici