Udrea: Conflictul dintre Vântu şi Ghiţă arată situaţia dramatică în care se află presa românească

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a afirmat, marţi, la Ploieşti, răspunzând unei întrebări, că disputa dintre Sorin Ovidiu Vântu şi Sebastian Ghiţă arată "situaţia dramatică în care se află presa românească".

54 afișări
Imaginea articolului Udrea: Conflictul dintre Vântu şi Ghiţă arată situaţia dramatică în care se află presa românească

Udrea: Conflictul dintre Vântu şi Ghiţă arată situaţia dramatică în care se află presa românească (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Prezentă, marţi, la Ploieşti, unde a participat la reuniunea Colegiului Director Judeţean al PDL Prahova în cadrul căreia Emil Boc şi-a prezentat moţiunea cu care candidează pentru un nou mandat la şefia PDL, Elena Udrea a afirmat, răspunzând unei întrebări, că disputa dintre Sorin Ovidiu Vântu şi Sebastian Ghiţă "arată situaţia dramatică în care este presa românească aflată sub controlul unor grupuri de interese economice obscure", transmite corespondentul MEDIAFAX.

La rândul său, întrebată cum comentează conflictul dintre cei doi oameni de afaceri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat corespondentului MEDIAFAX: "Suntem cu toţii sideraţi de starea presei româneşti. Din păcate, este o fotografie scoasă la lumină".

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, spune, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că a fost "şantajat şi ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vântu şi Ion Ilie", care au încercat să obţină de la el "peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxă de linişte".

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 19 aprilie, începerea urmăririi penale în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi al lui Ion Ilie Cezar, pentru şantaj, cei doi fiind reţinuţi miercurea trecută.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar sunt acuzaţi că l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă, de la care ar fi cerut 150.000 de euro pentru a nu denunţa contractul de consultanţă şi management dintre Realitatea şi Asesoft.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost ridicaţi în urma unui flagrant delict organizat de procurori, care au marcat cei 150.000 de euro pretinşi de patronul Realitatea de la Sebastian Ghiţă, pentru a nu-i rezilia contractul de management după ce acesta a investit patru milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici