Umoristul Dieudonné, care s-a declarat "Charlie Coulibaly", anchetat pentru susţinerea terorismului

Justiţia franceză a iniţiat, luni, o investigaţie privind "apologie făcută terorismului" în cazul umoristului Dieudonné M'bala, care s-a declarat "Charlie Coulibaly", sintagmă creată prin alăturarea numelui revistei Charlie Hebdo şi al unui islamist, anunţă Parchetul din Paris, citat de AFP.

405 afișări
Imaginea articolului Umoristul Dieudonné, care s-a declarat "Charlie Coulibaly", anchetat pentru susţinerea terorismului

Umoristul Dieudonné, care s-a declarat "Charlie Coulibaly", anchetat pentru susţinerea terorismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Umoristul de origine cameruneză Dieudonné M'bala M'bala, condamnat de mai multe ori pentru antisemitism, a scris pe Facebook după atacurile teroriste din Franţa: "Ştiţi ceva, în ceea ce mă priveşte, în seara asta mă simt Charlie Coulibaly".

Controversatul umorist a alcătuit sintagma alăturând numele revistei Charlie Hebdo, vizată de un atac terorist soldat cu 12 morţi, cu cel al islamistului Amédy Coulibaly, acuzat că a omorât o poliţistă şi patru ostatici evrei într-un supermarket pentru produse specifice mozaice din Paris.

"S-a decis lansarea unei anchete în acest caz", a comunicat Parchetul din Paris.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a denunţat caracterul "abject" al declaraţiilor umoristului.

Dieudonné M'bala a participat duminică la marşul de solidaritate de la Paris, însă a ironizat manifestaţia, catalogând-o drept "o clipă magică asemănătoare cu Big Bang".

În septembrie 2014, Dieudonné a ironizat decapitarea jurnalistului american James Foley de către organizaţia fundamentalistă Stat Islamic. Autorităţile franceze au iniţiat şi atunci o anchetă privind "apologie făcută terorismului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici