Un autoportret de Andy Warhol, vândut la licitaţie pentru 12,8 milioane de euro

Un autoportret uriaş al pictorului Andy Warhol, considerat "părintele curentului pop-art", a fost achiziţionat, miercuri, la Londra, pentru suma de 10,8 milioane de lire sterline (12,8 milioane de euro), au anunţat reprezentanţii casei de licitaţii Christie's.

138 afișări
Imaginea articolului Un autoportret de Andy Warhol, vândut la licitaţie pentru 12,8 milioane de euro

Un autoportret de Andy Warhol, vândut la licitaţie pentru 12,8 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tabloul a fost pictat în 1967 şi are o suprafaţă de aproape doi metri pătraţi. Descris de experţi ca fiind "una dintre cele mai reprezentative şi mai mistice imagini ale artistului", tabloul îl prezintă pe Warhol cu mâna la bărbie, pe un fond dominat de nuanţele de roşu şi de alb.

Această pânză face parte din seria de 11 autoportrete uriaşe pe care Andy Warhol le-a pictat în 1967, într-o perioadă în care se afla în culmea gloriei. Portretul a fost expus în 1967 la Expoziţia mondială de la Montreal.

Opt dintre aceste autoportrete au fost incluse în retrospectiva dedicată acestui artist organizată, în 1989, de Muzeul de Artă Modernă din New York.

Andy Warhol, considerat "părintele curentului pop-art", a murit în 1987 la vârsta de 59 de ani.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici